Компанія Elsevier запрошує науковців на серію вебінарів щодо використання баз даних ScienceDirect та Scopus

Впродовж квітня-червня 2021 року фахівці компанії Elsevier проведуть серію вебінарів українською та англійською мовами для вчених та редакторів наукових видань.

Вебінари будуть присвячені питанням взаємодії з базами даних ScienceDirect та Scopus, висвітлюватимуть процедури відбору та критерії, за якими здійснюється відбір видань для індексування, роботу з профілями вчених та установ у Scopus, можливості використання аналітичного інструмента SciVal для пошуку грантів і оцінювання діяльності вчених та установ.

Інформація, яку буде розглянуто під час вебінарів, стане в пригоді керівникам закладів вищої освіти та наукових установ, редакторам і членам редколегій наукових видань, науковим співробітникам, аспірантам та студентам.

Учасники також зможуть отримати електронні сертифікати про участь, що можна завантажити після проходження відповідного вебінара на платформі BrightTALK.

Програма вебінарів, які організовує компанія Elsevier
(квітень-червень 2021 року)

Тема: Критерії та процес відбору журналів у Scopus: семінари для редакторів та видавців наукових видань (англійською мовою)

Опис: Scopus – найбільша реферативна база даних, що містить інформацію про рецензовану літературу понад п'яти тисяч видавництв. Метою семінару, до участі в якому запрошуються насамперед видавці та редактори наукових видань, є всебічне висвітлення критеріїв та процесу відбору журналів для індексування в базі даних Scopus, який здійснюється незалежною Консультативною радою з відбору контенту. Редактори наукових видань матимуть змогу дізнатися, які недоліки найчастіше виявляються в ході відбору журналів, і як їх можна виправити, щоб збільшити шанси журналу на індексування в Scopus.

16 квітня 2021 р., початок — об 11:00 год. (за київським часом). Реєстрація за посиланням: bit.ly/3mBRJlX

22 квітня 2021 р., початок — о 14:00 год. (за київським часом). Реєстрація за посиланням: bit.ly/3wMhuob

Тема: 10 способів заощадити час та зусилля із Scopus (англійською мовою)

Опис: Як можна підвищити ефективність пошуку в Scopus? У базі даних Scopus є понад 70 мільйонів записів. Ефективний пошук є ключем до створення всебічних оглядів літератури. Під час вебінару ми представимо функції, що полегшують використання Scopus для вчених.

15 квітня 2021 р., початок — о 12:00 год. (за київським часом). Реєстрація за посиланням: bit.ly/3e11jLk

10 червня 2021 р., початок — о 12:00 год. (за київським часом). Реєстрація за посиланням: bit.ly/3dais5Z

Тема: Здійснюйте нові відкриття, поєднуючи можливості Scopus та ScienceDirect (українською мовою)

Опис: Приєднуйтесь до нас на цьому вебінарі, щоб дізнатися, як використання баз даних Scopus та ScienceDirect може допомогти вам досягнути успіху у ваших дослідженнях. Під час цього вебінару ви дізнаєтесь про можливості та охоплення кожного інструменту. Ми також пояснимо, як ці дві платформи доповнюють одна одну, і покажемо вам, як найбільш ефективно можна використовувати їх разом.

22 квітня 2021 р., початок — о 10:00 год. (за київським часом). Реєстрація за посиланням: bit.ly/3d8TlAe

Тема: SciVal для дослідників – гранти. Як використовувати бібліометричні дані з метою пошуку грантів? (англійською мовою)

Опис: Ви запитуєте себе, чи готові подати заявку на грант? Під час вебінару ви дізнаєтесь як порівняти свої досягнення з досягненнями людей, які вже виграли грант? Як знайти наукові центри для співпраці з метою отримання гранту у вашій країні та закордоном? За якими темами можна описати свої наукові досягнення?

22 квітня 2021 р., початок — о 12:00 год. (за київським часом). Реєстрація за посиланням: bit.ly/3dTj3rU

Тема: Профілі автора та установи у Scopus (українською мовою)

Опис: Вебінар буде присвячений питанням пошуку профілів авторів та установ у базі даних Scopus. Як правильно шукати профілі автора чи установи? Яку інформацію вони містять? Як їх можна відкоригувати? Навіщо і як саме вчені мають дбати про власні профілі та постійно їх оновлювати?

6 травня 2021 р., початок — о 10:00 год. (за київським часом). Реєстрація за посиланням: bit.ly/3wPyzNQ

Тема: Чому видимість має значення? (англійською мовою)

Опис: У наш час як автори-вчені, так і керівники наукових установ та університетів шукають оптимальний шлях для поліпшення «видимості» досліджень. Під час вебінару ми піднімемо цю непросту проблему. Ви детальніше дізнаєтесь про шлях нової публікації у Scopus; що впливає на профіль автора та установи; які існують варіанти внесення виправлень та змін; як контролювати свій профіль?

13 травня 2021 р., початок — о 12:00 год. (за київським часом). Реєстрація за посиланням: bit.ly/3wRtAMH

Тема: Пошук інформації у Scopus (українською мовою)

Опис: Як отримувати релевантну інформацію у базі даних Scopus? Простий та розширений пошук документів. Робота з отриманими результатами, їх аналіз, експорт, збереження та створення повідомлень. Як шукати журнали, які індексуються в Scopus, для читання та публікації власних статей, оцінювати та порівнювати їх за бібліометричними параметрами?

20 травня 2021 р., початок — о 10:00 год. (за київським часом). Реєстрація за посиланням: bit.ly/2OHD0t6

Тема: SciVal для дослідників – напрямок оцінювання, як шукати інформацію? (англійською мовою)

Опис: Оцінювання є справжнім викликом для університетів та дослідників. У цьому процесі варто використовувати всі доступні варіанти. Ми хотіли б поділитися інформацією, яку може нам надати база даних Scopus, і які дані ми можемо знайти в інструменті SciVal.

Під час цього вебінару ви дізнаєтеся детальніше які дані доступні в Scopus та як ви можете їх отримати; як використовувати SciVal у різних процесах оцінювання та обробки даних; про зведені дані та періодичні звіти; про роботу з класифікаціями та рейтингами.

20 травня 2021 р., початок — о 12:00 год. (за київським часом). Реєстрація за посиланням: bit.ly/3dSI6LH

Тема: Відкриті наукові інструменти для виявлення, просування та обміну дослідженнями (англійською мовою)

Опис: На цьому вебінарі ми представимо інструменти, які дозволять дослідникам знаходити дані, ділитися науковими ідеями та покращувати результати своїх досліджень. Йтиметься про відкриті масиви даних, що підтримують співпрацю в наукових дослідженнях з різних дисциплін, використання відкритого доступу до результатів досліджень; варіанти відкритого доступу для спільного використання досліджень на початковому етапі та препринтів тощо.

25 травня 2021 р., початок — о 13:00 год. (за київським часом). Реєстрація за посиланням: bit.ly/3dajPSb