Міжнародна зимова школа з програмування

17 - 27 лютого 2012 року відбувалися змагання в Зимовій школі з програмування при Харківському Національному університеті радіоелектроніки. Метою школи є надання українським та зарубіжним студентам можливості продемонструвати свою майстерність у мистецтві розробки алгоритмів та програм на високому міжнародному рівні, підвищення якості навчання програмуванню та алгоритмізації у вищих навчальних закладах, сприяння підготовці фахівців високої кваліфікації в галузі програмування шляхом стимулювання і додаткової мотивації як студентів, так і керівництва навчальних закладів.

Участь у школі приймали команди із вищих навчальних закладів у складі до 3-х студентів і тренера.

Наш університет представляла команда факультету комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії TNTU-Team у складі:

  • Максимець Олег Мирославович (група СН-22).
  • Мороз Наталія Ігорівна (група СН-22).
  • Ярош Андрій Петрович (група СП-21).
  • Пйонтко Назарій Володимирович (аспірант кафедри КН) – тренер.

Під час навчання у зимовій школі з програмування відбувалися: лекції, які проводилися чемпіонами та учасниками міжнародних етапів олімпіад із програмування по типу ACM/ICPC; контести під час яких учасникам потрібно було розв’язувати до 10 задач на протязі 5-х годин; розбори задач із детальним поясненням процесу розв’язування.

Цьогорічний склад учасників характеризувався широкою географією: Україна, Росія, Білорусія, Грузія. Усі учасники показали високий рівень підготовки у розв’язуванні задач. Особливо виділялися команди із Санкт-Петербурга, Мінська, Києва.

Учасники команди TNTU-Team показали відмінні знання і високий рівень підготовки.