Міжнародна виставка
«Сучасні заклади освіти - 2012»

1 - 3 березня 2012 року на базі київського виставкового центру «КиївЕкспоПлаза» відбулася Третя Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти - 2012».

Організатори виставки: Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія педагогічних наук України, компанія «Виставковий світ».

Приймав участь у виставці і наш університет. У номінації «Діяльність вищого навчального закладу з підвищення якості підготовки фахівців» Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя нагороджений золотою медаллю. Почесною грамотою за плідну організаторську діяльність з підвищення якості національної освіти нагороджений ректор ТНТУ Ясній П.В. Дипломами за плідну науково-педагогічну діяльність з інноваційної модернізації освіти відзначені проректори: Митник М.М., Рогатинський Р.М, Дячук С.Ф.

Загалом, свої досягнення представили 765 провідних навчальних закладів, центрів, підприємств, асоціацій, видавництв із 27 регіонів України, Росії, Чехії, Естонії, Швейцарії, Словаччини, Польщі, США.

Церемонію відкриття і нагородження проводили міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник та президент НАПН України Василь Кремень.

На відкритті освітянського заходу Дмитро Табачник сказав: «Українська освіта займає передові позиції у світі. За останні два роки в Україні створено 123 тис. місць у дитячих садках. Вперше у професійно-технічній освіті з'явилися прямі угоди з роботодавцями. Вища школа – окраса української освіти», а ще він наголосив, що «краще бути фаховим інженером, ніж посереднім економістом…»

Привітання виставці також надіслали Голова Верховної Ради України В.М.Литвин; Прем’єр-міністр України М.Я.Азаров; голова підкомітету з фахової освіти Комітету Верховної Ради України з питань науки й освіти В.С. Курило; Президент Національного центру «Мала академія наук України», директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України О.А.Удод та інші.