НАГОРОДЖЕННЯ НАЙКРАЩИХ

З приємних і пам'ятних моментів у понеділок, 19 березня 2012 року, розпочалось засідання вченої ради, на якому відзначили та нагородили найкращих.

В першу чергу ректор Петро Володимирович Ясній привітав із 80-літнім ювілеєм доктора технічних наук, професора, заслуженого працівника освіти України Тимофія Івановича Рибака, який 22 роки своєї трудової діяльності присвятив розбудові Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, 10 з яких пропрацював на посаді проректора з навчально-науково-виробничих комплексів і зовнішньоуніверситетської діяльності. У 1991р. за сприяння Тимофія Івановича у Тернопільському приладобудівному інституті (тепер – ТНТУ) вперше на Тернопільщині була відкрита спеціалізована вчена рада для захисту докторських дисертацій за спеціальністю "Сільськогосподарські і гідромеліоративні машини", а у 1993р. – для захисту докторських дисертаційних робіт за спеціальністю "Машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва". Т.І.Рибак являється автором і керівником довготривалої програми " Взаємодія вищих закладів освіти освіти західних областей із закладами освіти Автономної республіки Крим та Військово-морськими силами Збройних сил України", також Тимофій Іванович є засновником проведення у м.Севастополі щорічного Міжнародного симпозіуму Україна-Туречинна "Проблеми інтеграції науково-освітнього інтелектуального потенціалу в державотворчому процесі".

У рамках ХV ювілейної Міжнародної виставки навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні – 2012» ТНТУ став бронзовим призером у І номінації «Інтеграція української освіти у європейський і світовий освітній простір» та здобув золоту медаль у VI номінації «Інновації в управлінні освітою, навчальними закладами та їх впровадження», а також наш університет нагороджений дипломом за високі творчі досягнення в удосконаленні змісту навчально-виховного процесу національної системи освіти України. Подяку за участь у даній виставці отримав ректор П.В.Ясній.

Третя Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти - 2012», яка відбувалася у м.Києві 1-3 березня, теж стала щедрою на нагороди для нашої альма-матер. Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя нагороджений золотою медаллю у номінації "Діяльність вищого навчального закладу з підвищення якості підготовки фахівців". Почесною грамотою за плідну організаторську діяльність з підвищення якості національної освіти нагороджений ректор ТНТУ П.В.Ясній. Почесними дипломами за плідну науково-педагогічну діяльність з інноваційної модернізації освіти відзначені проректори: М.М.Митник, Р.М.Рогатинський, С.Ф.Дячук.