Лекція на податкову тематику

29 березня 2012 року студентам ТНТУ була прочитана лекція на податкову тематику «Кампанія декларування доходів громадян у 2012 році». Лекцію читав Павло Петрович Копча, головний державний податковий інспектор відділу зв'язків із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ.

Представник ДПІ в ході лекції зосередив увагу студентів на такому питанні, як податкова знижка та особливості її отримання. Адже платник податку (це може бути працюючий студент, батько чи мати студента) має право включити до податкової знижки зменшення оподаткованого доходу, наприклад за такі витрати, як сума коштів сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти. Така сума не може перевищувати розміру доходу, визначеного в абзаці першому підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 Податкового кодексу України, в розрахунку на кожну особу, яка навчається за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року (для студентів денної форми навчання – 13200 грн., для студентів заочної форми навчання – 15840 грн.).

Після завершення лекції студенти мали можливість безпосередньо звернутись до Павла Петровича за консультацією та отримати відповіді на запитання, щодо якогось конкретного випадку чи ситуації.