Горизонти науки

19 квітня 2012 року в читальній залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ було прочитано цикл науково-популярних лекцій «Горизонти науки».

З вітальним словом до присутніх звернулись проректор з наукової роботи ТНТУ Рогатинський Р.М. та заступник директора ТОКТВ МАН Фроленко О.М.

Учнівська молодь, яка прийшла на цей захід, мала можливість прослухати цикл науково-популярних лекцій за наступною тематикою:

  • Як стати успішним інженером-машинобудівником: уроки винахідництва (Бабій А.В., доц. кафедри технічної механіки і сільськогосподарського машинобудування);
  • Проблеми забезпечення якості програмних систем (Яцищин В.В., доц. кафедри комп'ютерних систем);
  • Інтелектуальна система керування вуличним освітленням міста (Піскун С.О., головний конструктор КБ «Стріла»);
  • «Нові та перемінні звізди»: про книжку Івана Пулюя та нобелвіську премію з фізики за 2011 рік (Скоренький Ю.Л., зав. кафедри фізики ТНТУ);
  • Демонстрація власних розробок в галузі робототехніки студентами факультету контрольно-вимірювальних та радіокомп'ютерних систем.

Науково-популярні лекції транслювалися через сервер відеоконференцій (кожен, хто цікавиться досягненнями науки, але не зміг відвідати лекції особисто, мав змогу дивитися живу відеотрансляцію та задавати запитання).

Після відповідей науковців ТНТУ на запитання учасників відбулися ескурсії до музею Івана Пулюя, лабораторії електронної мікроскопії, регіональної академії CISCO.