Підсумки роботи студентського профкому
у 2011-2012 навчальному році

5 червня 2012 року відбулося підсумкове засідання студентського профкому, на якому проаналізовано роботу організації на протязі 2011-2012 н.р., та відзначено кращих студентів-профактивістів.

Інформація про роботу студентського профкому у 2011-2012 н.р., за напрямками:

Соціально-економічний захист

В рамках матеріальної підтримки студентів, що потрапили у важкі життєві ситуації виплачено одноразову матеріальну допомогу 21-му члену профспілки.

Профкомом постійно здійснювався контроль за виплатою студентам стипендій, премій та матеріальних допомог, шляхом погодження наказів про відповідні виплати. Здійснювався облік студентів незахищених категорій, та оформлювались посвідчення «Єдиний квиток» для студентів-сиріт, та осіб позбавлених батьківського піклування, що звернулись у профком з відповідною заявою.

Також, забезпечувалося представництво інтересів студентів на обласному та Всеукраїнському рівнях, зокрема, шляхом активної участі профорганізації в акціях профспілок, що направленні на підвищення рівня життя та соціального захисту працівників і студентів.

Підтримка обдарованої молоді

Значна увага приділялася підтримці обдарованої молоді. З цією метою, грошовими винагородами відзначалися студенти-митці, учасники конкурсів та олімпіад, громадські діячі, члени команд КВК та «Що? Де? Коли?» тощо. В цілому, протягом навчального року грошовими винагородами було відзначено 39 осіб.

З метою виявлення юних дарувань та привернення уваги студентів до мистецтва активісти профкому у лютому цього року організували фотовиставку студентських робіт.

Для стимулювання зацікавленості молоді до підвищення свого інтелектуального рівня цього року студентський профком започаткував в університеті проведення ігор «Інтелектуальна мішень» та «Брейн-Ринг». Так з 22 по 24 лютого проходив чемпіонат університету з інтелектуальної гри «Брейн-Ринг». Незважаючи на те, що такі змагання у нас відбувалися вперше, участь в них взяли 15 команд, які представляли усі факультети університету.

Культурно-масова робота

Проведено ряд заходів з метою організації цікавого дозвілля для студентів: конкурсна програма до дня Валентина «Закохайся по-студентськи», шоу-програми «Містер ТНТУ» та «Міс ТНТУ».

Велика увага приділялася залученню студенів до активного відпочинку. Для цього організовувались туристичні заходи, зокрема поїздки у с. Скоморохи, дендропарк «Софіївка», Олеський замок тощо.

Крім цього, профком постійно співпрацює з найкращими нічними клубами міста, щоб у студентів була можливість відвідувати дискотеки за зниженими цінами.

Спорт

Переваги активного відпочинку та здорового способу життя демонструються шляхом організації туристичних змагань. Так 31 березня 2012 року студентський профком спільно з кафедрою фізичного виховання та спорту провели турнір, присвячений Івану Пулюю з футзалу, волейболу, плавання, настільного тенісу та армспорту.

Регулярно проводить змагання із пейнтболу. Цей вид спорту є цікавим для студентів, він поєднує у собі фізичну підготовку та проведення часу на природі.

В грудні 2011 року відбувся чемпіонат ТНТУ ім. І.Пулюя з пейнтболу. В змаганнях взяли участь 12 команд. Перемогу в чемпіонаті отримала команда «Маракуйя», яка згодом стала чемпіоном Тернополя із пейнтболу серед студетів.

Оздоровлення

Оздоровлення студентів проводиться шляхом надання путівок в санаторій-профілакторій. Кожен студент університету маю можливість один раз на рік (календарний) оздоровлюватися в санаторії-профілакторії.

Також, по можливості, профком проводить літнє оздоровлення студентів. Зокрема минулого літа троє студентів з числа незахищених категорій безкоштовно відпочивали в оздоровчому комплексі Лісовий (Бучацький р-н, с.Скоморохи.)

Досягнення профорганізації

За результатами обласного конкурсу на «Кращу профспілкову організацію» у номінації «Краща профспілкова організацію студентів вищих навчальних закладів» наш студентський профспілковий комітет здобув І-е місце.

За активну участь у профспілковій роботі відзначено наступних членів профкому:

  • студентку факультету управління та бізнесу у виробництві Довгалюк Надію
  • аспіранта кафедри технології і обладнання зварювального виробництва Грещука Миколу
  • студента механіко-технологічного факультету Грушицького Олега

Голова студентського профкому
О.Кравець