30 липня 2012 року відбувся візит асистент-професора Богдана Лугового з Університету Маунт Ст. Вінсент м. Галіфакс, провінції Нова Шотландія (Канада). У ході візиту відбулися зустрічі з ректором, професором Петром Яснієм, першим проректором Миколою Митником, проректором з наукової роботи Романом Рогатинським, професором Володимиром Юкалом, під час яких було обговорено особливості навчального процесу, проведення наукових досліджень, системи управління якістю навчання, роботи студентського самоврядування у вищих навчальних закладах Канади.

Університет Маунт Ст. Вінсент (Mount Saint Vincent University), заснований Сестрами Милосердя ще в 1873 році, на даний час налічує понад 23 бакалаврських навчальних програм та 11 магістерських, таких як біологія, хімія, математика, харчування, облік, менеджмент, маркетинг, історія, психологія, англійська та французька мови, на яких навчається понад 4000 студентів з 60 країн світу.

Канадський університет зацікавлений у налагодженні співробітництва з ТНТУ у створенні програми обмінів з метою навчання студентів, стажування викладачів, проведення спільних наукових досліджень з залученням до них магістрів та аспірантів за такими напрямками як інформаційні та комп'ютерні технології, харчові технології та інженерія, економіка та психологія. За результатами візиту представника канадського університету, відомого фахівця біотехнології та нутриціології Богдана Лугового очікується підписання партнерської угоди та реалізації програми обмінів з Університетом Маунт Ст. Вінсент у 2012-2013 навчальному році.