Візит делегації компанії «Famer Group»

8 серпня 2012 року у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя з візитом побувала делегація компанії «Famer Group» (м. Анкара, Туреччина). «Famer Group» — є міжнародною незалежною компанією, що надає послуги в галузі архітектурного та інженерного проектування, планування та управління проектами. Висококваліфікованими фахівцями компанії спроектовано і введено в експлуатацію низку об'єктів із застосуванням новітніх технологій сучасного будівництва, розташованих в 20 країнах світу.

Під час зустрічі ректор, професор Петро Ясній представив можливості та науково-освітній потенціал університету. Заступник міського голови Леонід Бицюра наголосив на тісній співпраці міської ради та університету у розробці та реалізації науково-технічних проектів для міста Тернополя, особливо у рамках діяльності наукового парку ТНТУ. Генеральний директор компанії «Famer Group», інженер-будівельник, за фахом, пан Мехран Резазадех розповів про напрямки наукової співпраці його підприємства з провідними університетами Туреччини у області сейсмічної інженерії, будівельної механіки, будматеріалів та «зелених» екобудинків.

Сторони висловили зацікавленість в налагодженні співпраці з організації спільних освітніх програм та наукових зв'язків з університетами і провідними науковими центрами Туреччини, залучення провідних фахівців та науковців будівельної галузі для проведення лекцій і семінарів у ТНТУ та стажування студентів-будівельників університету у турецькій компанії «Famer Group». За результатами переговорів сторони підпишуть угоду про співпрацю.

Використання міжнародного досвіду інженерного проектування та нових технологій будівництва дозволить університету забезпечити високий рівень навчання майбутніх інженерів-будівельників.