Конкурс «z/Master»

Шановні студенти і викладачі!

У Росії й Україні знову стартує конкурс «z/Master» із програмування на платформі ІBM System z.

Студенти можуть брати участь і перемогти в конкурсі «z/Master», навіть якщо вони не мають досвіду роботи з мейнфреймами ІBM і не є професійними програмістами. Під час конкурсу учасники будуть одержувати інструкції щодо доступу до мейнфрейму і виконання деяких завдань, а в ході виконання етапів набудуть практичних навичок.

Конкурс проходитиме в онлайн-режимі, тобто через доступ до віддаленого мейнфрейму за допомогою мережі Інтернет. Таким чином, конкурс не прив’язаний до конкретного місця проведення, головна умова – наявність підключення до мережі Інтернет.

Етапи конкурсу

Конкурс складається із трьох послідовних етапів:

  1. Знайомство з мейнфреймом.
  2. Практичні навички.
  3. Фінальне випробування.

Конкурсанти повинні виконувати конкурсні завдання в зазначеній послідовності. Необов’язково бути призером попереднього етапу для участі в наступному: необхідно лише закінчити етап, тобто успішно виконати конкурсні завдання.

Призи

  • Етап 1: Знайомство з мейнфреймом — 200 учасників з Росії й 50 учасників з України, що правильно виконали завдання першого етапу, одержать призи: бейсболки ІBM (для Росії) або майки з логотипом конкурсу (для України). У більшості випадків призи будуть вручати викладачі. У виняткових випадках (академічна відпустка, хвороба й ін.) ми вишлемо призи поштою.
  • Етап 2: Практичні навички — студенти, що успішно виконали завдання другого етапу, одержать призи: mp3-плеєри (ІPod Shuffle або аналогічні).Також всі студенти, що успішно виконали завдання другого туру, зможуть залишити своє резюме в базі System z Job Board, який використовують клієнти і партнери ІBM для пошуку та прийому на роботу кваліфікованих фахівців в галузі мейнфрейм-технологій. Участь у конкурсі може допомогти студентам у пошуку гарної роботи, розширить їхні знання і практичні навички. Бізнес-партнери ІBM в усьому світі гідно оцінили цей конкурс, взявши на роботу багатьох його переможців.
  • Етап 3: Фінальне випробування — троє переможців з Росії й один переможець із України будуть визначені колегією кваліфікованих суддів. Кожен переможець одержить як приз комп’ютер MacBook Aіr (для Росії) або іPad (для України).

Умови участі в конкурсі

Для участі й одержання призів конкурсанти повинні проживати на території Російської Федерації або України.

Дати проведення конкурсу

  1. Реєстрація: 20.10.2012 – 31.01.2013
  2. Конкурсні випробування: 01.11.2012 – 15.02.2013
  3. Оголошення переможців ІІІ етапу: 22.02.2013

Бажаємо Вам успіху!

Докладніше — в офіційних правилах для України https://www.ibm.com/developerworks/mydeveloperworks/groups/service/html/communityview?communityUuid=48af3222-24a5-4996-b47b-c15cc25dfa72#rules_ukr

Організаційний комітет студентського конкурсу із програмування на платформі ІBM System z «z/Master 2012»