Зустріч з мером

23 січня 2013 року учасники проекту «Школа громадської активності» зустрілися із міським головою Сергієм Надалом. Наш університет на зустрічі представляли голова студентського самоврядування Олег Грушицький та перший заступник голови студентського самоврядування Володимир Сагаль.

Напрямок розмови в ході зустрічі задав керівник ГО «Файне місто» Рустам Ергешов, який пояснив, що кожен з учасників школи повинен буде написати есе на тему «Тернопіль у 2025 році». Аналогічне запитання було задано й очільнику міста. Зібравшись думками, Сергій Надал озвучив наступні напрямки розвитку міста на найближчі роки:

  • Тернопіль — логістичний центр заходу України (вантажні та пасажирські перевезення).
  • Тернопіль — комфортне і затишне місто для проживання.
  • Тернопіль — розвинений центр IT-технологій.
  • Тернопіль — найбільш комфортне місто для здобуття освіти.

Впродовж розмови піднімались і не дуже «комфортні» запитання на кшталт: коли буде сміттєпереробний завод та чому комунальники не встигли прибрати сніг на дорогах? Але завдяки смачному печиву та ароматній каві атмосфера була домашньою та затишною. Учасники активно задавали запитання. «Ну мені дуже пече» — сказала одна з учасниць, переконуючи, що її запитання досить важливе і їй потрібно надати слово.

Під кінець зустрічі організатори, користуючись нагодою, вручили міському голові подарунок, який передав йому Максим Голосний (автор «Бабусі і кота») — незвичайну та особливу чарку. Вона з кришталю, виготовлена вручну у Дніпродзержинську, а всередині вкрита сріблом 999 проби, котре іонізує налиту в неї рідину. Любов Вовк процитувала пана Голосного: «Це знак того, що Ви — людина, котра працює «не словом, а ділом». Цей дарунок є важливим політичним кроком. Відомий громадський діяч з Дніпропетровщини відзначає цим своєрідним «знаком якості» лише тих людей, котрі сприяють позитивним зрушенням в державі».

А опісля було фото на пам'ять.