Стипендії на навчання у магістратурі (Master 1, Master 2) надаються на дев’ять місяців навчання з 15 вересня по 15 червня. Розмір стипендії варіюється в межах 760 євро на місяць, транспортні витрати покриваються за власний рахунок стипендіатів.

Умови участі у конкурсі:

  • ви - громадянин України
  • вам 26 років, або менше (на 31 липня поточного року)
  • ви здобули диплом бакалавра (або еквівалентний йому)
  • ви ніколи не отримували стипендію уряду Франції

Критерії конкурсу

  • навчальна успішність кандидатів
  • якість та доцільність навчального проекту та його професійна спрямованість
  • володіння французькою та/або англійською мовою залежно від навчального проекту
  • проект студента вписується в рамки існуючого партнерства, або партнерства на стадії встановлення, між навчальними та/або науковими французько-українськими закладами.

Студентам-магістрам необхідно підготувати та надіслати на адресу bgfselection@gmail.com такі скановані документи (максимальний розмір досьє 1 мегабайт), обов’язково зазначивши у темі листа «Dossier de candidature à une bourse de Master 2013/2014»:

  • виписку оцінок за три останні семестри (додаток до диплому, у якому вказана кількість кредитів ЄКТС або кількість годин з кожного предмета );
  • лист від французького навчального закладу, підтверджуючий зацікавленість вашою кандидатурою, чи лист про попереднє зарахування.

Конкурсний календар

15 березня: крайній термін подачі досьє

5 квітня: оголошення результатів попереднього відбору та запрошення на індивідуальні співбесіди

22-26 квітня: індивідуальні співбесіди

15 травня: остаточні результати

Початкове оцінювання досьє

Досьє вивчають французькі університетські експерти, компетентні у відповідних галузях. Вони надають комплексну оцінку. Кількість досьє, відібраних для проходження співбесіди, визначається відповідно до кількості передбачених стипендій.

Індивідуальні співбесіди

Індивідуальні співбесіди проводяться стипендіальною комісією, до складу якої входять представники Посольства Франції, французьких та українських університетів і підприємств. Метою співбесіди є перевірка наданої кандидатами інформації, оцінювання рівня мотивації та обґрунтованості надання стипендії на навчання у Франції.

У випадку відбору вашої кандидатури, ви повинні надати актуалізоване досьє разом з офіційним зобов’язанням надати звіт про виконану роботу наприкінці навчання (2-3 сторінки) французькою та українською мовами.

Формуляр на магістерську програму https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGZGUVVpRWlqaTR6ZzdqRDZtQzlvdGc6MQ#gid=0

Подача документів до15 березня!!!