Студенти для органів місцевого самоврядування

ГО «Молодіжна Альтернатива» у партнерстві з ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС)» оголошують про початок нового набору студентів для участі в проекті «Студенти для органів місцевого самоврядування».

У конкурсі можуть взяти участь студенти 3-5 курсів або аспіранти з 16 обласних центрів України — Одеса, Чернівці, Донецьк, Дніпропетровськ, Вінниця, Тернопіль, Львів, Запоріжжя, Харків, Чернігів, Херсон, Черкаси, Житомир, Миколаїв, Рівне, Луцьк, які мають аналітичні здібності та бажають пройти практику в органах влади.

Мета проекту: виховання нового покоління політиків, підвищення професійної освіти молоді, сприяння талановитим студентам та аспірантам у набутті адміністративного та політичного досвіду шляхом їх роботи у органах місцевого самоврядування

В кожному місті ГО «Молодіжна Альтернатива» спільно із партнерськими організаціями відбирає шляхом конкурсу та співбесіди по 6 студентів, які будуть стажуватись в органах місцевого самоврядування своїх міст протягом 3 місяців (квітень-червень). Порядок їх роботи — по 4 години в день, в після навчальний час.

Протягом періоду стажування учасники проекту матимуть змогу взяти участь у 16 тренінгах та відвідати центральні органи влади — Верховну Раду та Кабінет Міністрів України.

Протягом періоду стажування студенти — учасники проекту будуть займатися аналізом нормативно-правових актів, підготовкою аналітичних звітів з існуючих законодавчих проблем, адаптацією європейських нормативно-правових актів до українських реалій, написанням промов/виступів для депутатів, підготовка документів для засідань депутатських комісій та сесійних засідань, участь у засіданнях комісій, управлінь, сесій, редагуванням нормативно-правових документів та підготовкою їх до друку, перекладом нормативно-правових актів інших країн, готувати відповіді на запити та листи до депутатів, моніторингом засобів масової інформації, оновленням інформації на сайті місцевої ради.

Для того, щоб стати учасником проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування» потрібно бути студентом старших курсів (3-5 курс) або аспірантом, розбиратися у сучасній політичній ситуації, мати аналітичні здібності. Кандидат на участь у проекті заповнює анкету, яку можна скачати за посиланням http://gurt.org.ua/news/trainings/17167/. Заповнену анкету потрібно здати координатору проекту власноручно (контакти — нижче).

Проект буде реалізовуватись у два етапи: перший етап передбачає проведення співбесіди із кандидатами на участь у проекті, за підсумками якого буде відібрано 6 студентів, а другий етап передбачає вже безпосереднє стажування у органах місцевого самоврядування.

По закінченні стажування студенти отримають Сертифікат про проходження стажування.

Останній термін подання анкет — 15 березня.

Про дату проведення співбесіди кандидатам, які подадуть анкети на участь у проекті буде повідомлено електронною поштою.

Більш детальнішу інформацію про проект можна дізнатись на інтернет-сторінці організаторів конкурсу www.ya.org.ua, www.ngosms.blogspot.com або у координатора проекту у Тернопільській області Процика Ігоря за тел. (063) 4546661.

Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.