Березнева сесія НТШ

18 березня 2013 року в читальній залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ відбулося пленарне засідання березневої наукової сесії Інженерно-технічної комісії Тернопільського осередку Наукового товариства імені Шевченка.

Під час засідання директор бібліотеки ТНТУ Галина Онисько провела презентацію найстарішого на Тернопільщині Шевченкового «Кобзаря», який був виданий у Катеринославі у 1914 році. Цю рідкісну книгу подарував Петро Дмит­ро­вич Кривий, та за сприяння ректора Петра Володимировича Яснія фа­хів­ці державного архіву Тернопільської області провели про­фе­сій­ну реставрацію раритетного видання. Тепер кожен охочий може побачити «Кобзар» у науково-технічній бібліотеці університету.

З пленарними доповідями виступили:

  • Олександр Рокіцький «Пулюй - видатний український та громадсько-політичний діяч (до 95-ліття з дня смерті)»;
  • Ігор Добротвор «Дослідження впливу зовнішніх поверхневих шарів, що формуються на межі поділу фаз, на експлуатаційні характеристики епоксикомпозиту»;
  • Сергій Лупенко, Андрій Горкуненко «Інформаційна технологія аналізу та прогнозування циклічних економічних процесів у системах підтримки прийняття рішень»;
  • Юрій Скоренький, Олександр Крамар «Електропровідність у моделі вузькозонного феромагнетика з двократним орбітальним виродженням».