Студенти для органів місцевого самоврядування – 2013

28 березня 2013 року в сесійній залі Тернопільської міської ради було проведено співбесіду із учасниками проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування — 2013», який реалізовується громадською організацією «Молодіжна Альтернатива» у партнерстві із Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією «Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС)» за сприяння Тернопільської міської ради. За результатами співбесіди було відібрано 10 студентів, які будуть проходити стажування у структурних підрозділах Тернопільської міської ради.

Серед переможців і наші студенти: Олег Грушицький стажуватиметься у відділі зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради, Наталя Пакош та Марія Синейко — в управлінні організаційно-виконавчої роботи Тернопільської міської ради. Вітаємо!

Коротко про проект. Впродовж березня 28 студентів вищих навчальних закладів м. Тернополя подали анкети для участі у першому етапі проекту, який передбачає проведення співбесіди із кандидатами. Для її проведення були запрошені начальники та представники структурних підрозділів Тернопільської міської ради. Очолював конкурсну комісію заступник міського голови Леонід Бицюра.

«Міська рада підтримує даний проект, оскільки завдяки його реалізації студенти мають змогу отримати професійний досвід та долучитись до активної участі в житті міста. Співпраця між молоддю та місцевим самоврядуванням дає змогу студентам здобути певний практичний досвід та зі свого боку пропонувати нові ідеї, що сприятимуть прогресивному розвитку Тернополя», — наголосив Леонід Олексійович.

Нагадаємо, що успіхом проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування», який вже вп’яте проходить в Тернополі є те, що учасниця проекту 2011 року Загребенюк Наталя є працівником Управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради, деякі випускники проекту проходять стажування в комітетах Верховної ради України та Кабінеті Міністрів України.

Як зазначив координатор проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування» в Тернопільській області, голова Правління ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик: «Цього року було подано найбільшу кількість анкет для участі в проекті за всі роки діяльності проекту в місті Тернополі. На мою думку, це сталось завдяки по-перше випускникам проекту минулих років, які поширювали інформацію серед студентів із якими вони поруч навчаються, адже вони є носіями інформації про всю специфіку проходження стажування та участі в проекті із власного досвіду. По-друге, це сталось завдяки активності молодіжних громадських організацій, які активно працюють із молоддю, та входять до різноманітних консультативно-дорадчих органів при органах влади. Процес відбору був досить складним, оскільки по-перше всі учасники були досить сильними і достойними особистостями, що робило конкуренцію між ними, а по-друге це ставило у відповідне становище членів комісії, які обирали із них найсильніших і найдостойніших. Однак після оголошення результатів ми завжди наголошуємо для тих, кого не було відібрано — що у них є можливість спробувати свої сили наступного року, адже прагнення досягти успіху завжди призводить до нього.»