Молодь для молоді

5 квітня 2013 року в читальному залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ відбулась відкрита лекція-семінар для студентів початкових курсів «Молодь для молоді», яку читали молоді лідери Тернополя: Максим Черкашин — помічник міського голови, Ігор Процик — голова праління ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування», Іван Омелян – студентський президент України 2007, тренер з комунікацій, Рустам Ергешов — керівник ТММГО «Файне місто».

Захід організовано студентською радою ТНТУ у рамках проекту «Тиждень студентського самоврядування StudWeek». Це вже не перший захід такого рівня, що проводять студенти для студентів, оскільки проблема свідомої студентської активності нікуди сама по собі не зникне. Виступи молодих активних людей, які завдяки своїм прагненням, своїй наполегливій роботі добились дійсно високих результатів надихають на громадську активність нових студентів. Можна побачити на живому прикладі — чого можна добитись якщо йти по правильному шляху і не марнувати своє студентське життя на всякі безглузді речі.

Метою заходу є ознайомлення студентської молоді із можливостями розвитку та реалізації себе в громадських організаціях, студентському самоврядуванні. Надати молодим особистостям Тернопільщини потрібні знання, що дозволять їм проявити себе в різних сферах громадської роботи, а головне знайти себе у тому, що тобі справді подобається. Як то кажуть «Робота, яка не приносить задоволення — не зробить тебе щасливим».

«Ми сьогодні тут, бо хочемо змінити своє життя, ми хочемо жити краще і мусимо розуміти, що все це залежить перш за все від нас самих. Потрібно починати активно діяти вже сьогодні, почати зі змін самого себе і поступово змінювати країну. Щоб чогось добитись у житті — порібно впевнено йти до поставленої мети, і яким би не тяжким був цей шлях, я вірю в те, що результат роботи в безліч разів перевищить затрачені зусилля і можна буде зі впевненістю сказати, що ти дійсно багато досяг» — зазначив координатор проекту Олег Грушицький.