Літературні зустрічі

26 квітня 2013 року в читальному залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ відбулася зустріч із відомими українськими письменниками Володимиром Шовкошитним, Ларисою Лебедівною та Станіславом Бондаренком.

Захід проводився за сприяння видавництва «Український пріоритет» в рамках IV Всеукраїнського фестивалю української книжки «Джура-фест — 2013».

Так, Володимир Шовкошитний (поет, прозаїк, кінодраматург, громадський діяч, заступник Голови УНП) презентував тернопільським читачам найрезонансніший роман-дилогію 2012 року "Кров - свята" про хресну путь України в ХХ столітті. Серед інших збірок були представлені також "Мерехтіння зникань", "Торкнутися небес".

Лариса Лебедівна (прозаїк, літературознавець, кандидат філологічних наук, докторант Києво-Могилянської Академії) презентувала читачам книгу-фентезі своєї доньки - наймолодшої письменниці України Зоряни Лебендівни - "Крок у світло" та свою збірку поезій у прозі "Зимові діалоги".

"Я завжди ставилася до зими як до чогось холодного, сирого. Дуже завжди хочеться якнайшвидше зиму прожити і перебігти вже в тепло, в весну, в літо. Але зима 2012 року відкрила для мене свій божественнний горизонт зовсім по-іншому, виявляється, що зима також дана Богом, натхненна, духовна, яка може виражати певну чистоту" - таким ліричним лейтмотивом сказала про зиму Лариса Лебедівна.

А Станіслав Бондаренко (поет, прозаїк, заступник головного редактора "Літературної України") презентував новаторську поему-кліп "Нічна розмова з Європою", подану українською та англійською мовами з передмовою академіка Миколи Жулинського. Не залишилась поза увагою і "Кирилиця київських вулиць", з якої автор прочитав декілька улюблених поезій.

Присутні на зустрічі мали можливість поспілкуватись з непересічними літераторами та придбати книги з автографами авторів.