День Перемоги

Напередодні великого Дня Перемоги ректор Петро Володимирович Ясній привітав ветеранів-співробітників та колишніх співробітників Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя зі святом. Він побажав ветеранам щастя і добра, здоров'я і бадьорості духу ще на багато років.

9 травня делегація університету у складі студентів, професорсько-викладацького колективу на чолі з першим проректором Митником Миколою Мирославовичем взяла участь у покладанні квітів пам’яті та шани до підніжжя Пагорбу Слави у Тернополі.

Центральна алея парку, в якому знаходиться військовий меморіал, ледве змогла вмістити тих, хто прийшов, щоб поклонитися світлій пам’яті полеглих воїнів та привіти ветеранів, які живуть у незалежній Українській державі. За даними УМВСУ в Тернопільській області, всього у святковому заході взяли участь близько 20 тисяч людей.

Представники духовенства відслужили міжконфесійний молебень за жертвами воєнних лихоліть. Хвилиною мовчання та військовим залповим салютом присутні вшанували полеглих.