ІІ Форум студентів Таджикистану

На адресу нашого університету надійшла подяка від Посольства Республіки Таджикистан в Україні та Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Таджикистан в Україні Шухрата Султонова за допомогу у підготовці спеціалістів для Республіки Таджикистан. У листі зазначено високий рівень студентів нашого університету, який вони продемонстрували під час ІІ-ого Форуму студентів Таджикистану, які навчаються за кордоном, що відбувся 26-28 квітня 2013 року в місті Одеса.

В роботі ІІ-ого Форуму студентів Таджикистану взяли участь делегації студентів з Таджикистану, що навчаються у Російській Федерації, Білорусі, Туреччині та Україні.

Учасникам Форуму було направлено спеціальне Послання Президента Республіки Таджикистан Емомалі Рахмона, яке за дорученням глави держави зачитала заступник Прем'єра-міністра Республіки Таджикистан Рукія Курбанова.

Центральним заходом Форуму стала науково-практична конференція. На пленарному засіданні з доповіддю про соціально-економічне положення країни і задачі з підготовки кваліфікованих фахівців для Таджикистану виступили заступник Прем'єра-міністра Республіки Таджикистан Р. Курбанова, перший заступник Міністра освіти Республіки Таджикистан Ф. Рахімов, також Посол Республіки Таджикистан в Україні Ш. Султонов. В ході роботи двох наукових секцій конференції, які очолювали вчені та професори одеських вузів, студентами було зроблено більше 30 презентацій і наукових доповідей з питань, присвячених проблемам економіки Таджикистану, розвитку промисловості, енергетики, транспорту і комунікацій, соціально-культурної сфери.

В рамках Форуму відбулися також Друга Універсіада студентів Таджикистану із 8 видів спорту та Фестиваль культури. З доповідями на конференції виступили студенти нашого університету із факультету по роботі з іноземними студентами Курбанов Бехруз (група ІБМ-42) та Шералієв Абдулазіз (група ІКАу-31).

В ході Універсіади, в якій брали участь 14 команд Росії, Білорусі, Туреччини і регіонів України, команда Тернопільського національного технічного університету набрала 14 очок та зайняла призові місця у різних видах спорту. Команді університету був вручений диплом Посольства Республіки Таджикистан в Україні за друге місце з баскетболу, студент Курбанов Бехруз завоював друге місце у шахах. Також студент Шамсудінов Фазліддін (група ІБМ-42) зайняв третє місце у змаганнях із національної боротьби у ваговій категорії до 65 кг.

Студенти університету також успішно виступили і на Фестивалі культури. В конкурсі на краще читання віршів друге місце зайняла студентка групи ІБМ-22 Нурматова Марьям, в танцювальному конкурсі друге місце зайняла студентка групи ІКАу-31 Кодірзода Бібіфотіма.

За результатами ІІ-ого Форуму студентів Таджикистану, які навчаються за кордоном, Посольство Таджикистану в Україні планує видати збірку доповідей учасників Науково-практичної конференції. Під час урочистого закриття форуму, було вирішено, що наступний ІІІ-ій Форум проходитиме у м. Дніпропетровськ.

Новина на інших сайтах:

Лист_посла_Таджикистану.doc