Свято першокурсника в Тернопільській політехніці

2 вересня 2013 року в актовому залі комплексу «Політехнік» відбувся урочистий церемоніал посвячення у студенти першокурсників Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Цьогоріч ТНТУ відкрив свої двері для понад 1200 юнаків та дівчат. Відзначення свята було, як завжди, особливо урочистим і піднесеним. Нове покоління політехніків привітали ректор університету професор Петро Ясній, заступник міського голови Леонід Бицюра, заступник директора департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Ютовець, голова ПАТ "Тернопільгаз" Олег Караванський, генеральний директор ОСП "Корпорація "Ватра" Василь Щиренко. Радість свята із першокурсниками також прийшли розділити батьки та численні гості.

Розпочалось святкове дійство із перегляду фільму про ТНТУ та внесення на сцену хоругв факультетів. Право внести хоругву Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя та прапор України було надано студентам факультету управління та бізнесу у виробництві Замойському Назарію та Джус Віталії та студентам факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії Радчуку Максиму і Вербицькій Валерії.

Під час виголошення клятви всі першокурсники у залі встали, приклавши праву руку до серця і повторюючи за читцем про себе кожне слово присяги. В завершення студенти тричі голосно змовили: "Клянемось! Клянемось! Клянемось!".

Кожний намір, кожне дійство має лише тоді повноту свого вияву, коли воно отримує Господнє благословення та освячення. Тому в цей день щедрим окропленням свяченою водою та щирими словами благословив студентів, їхніх батьків та викладачів отець Роман.

Напутні настанови та привітання першокурсникам також змовили начальник відділу виховної роботи та зв'язків з громадськістю Децик Оксана Ярославівна і голова студради ТНТУ, студентський мер Тернополя, четвертокурсник Олег Грушицький.

Ну, і звичайно, як же ж без пісні. Чудовими були пісенні дарунки у виконанні Зоряни Реки, Оксани Процик та Оксани Марків.

Зі святом Вас, шановні першокурсники!