І студентська спартакіада

21 - 22 вересня 2013 року в Тернополі на внутрішньому водоймищі парку ім. Т.Шевченка та на центральному міському стадіоні пройшла І студентська спартакіада. Захід відбувся в рамках проекту «Тернопіль — студентська столиця» та за підтримки міського голови Сергія Надала.

Змагалися у спартакіаді студенти тернопільських вишів: Галицького коледжу, Тернопільського комерційного інституту, Тернопільського національного економічного університету, Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя та Тернопільського державного медичного університету ім. І.Горбачевського. Перемогу в загальнокомандному заліку здобули представники ТНЕУ.

У перший день відбулись змагання на катамаранах та саморобних плавальних засобах, зокрема у змаганнях на каяках наші студенти Денис Фігурський та Леонідія Габ'ян були другими у змішаній двійці, третє місце (двійка) ― юнаки в складі Воронцова Богдана і Дубового Володимира. Ще одне третє місце завоювали хлопці разом з Андрієм Демчуком в трійці серед юнаків.

Наступного дня вдало виступив у змаганнях з дартсу Володимир Возний, який отримав перемогу серед юнаків. Успішними були виступи команди юнаків зі стрітболу ― третє місце, пертягування линви ― третє місце.

Окрасою спартакіади беззаперечно став футбольний матч між збірними командами викладачів та студентів. Цікава гра завершилась перемогою 3:2 на користь викладачів. Слід відмітити, що студенти двічі вели в рахунку.

Переможців і призерів І студентської спартакіади Тернополя привітали і вручили почесні грамоти, кубки та призи і нагороди заступник міського голови Леонід Бицюра, начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту міської ради Микола Круть, студентський мер Тернополя Олег Грушицький та голова Тернопільської обласної громадської організації «Студентська Свобода» Ростислав Мороз.