Міжнародна науково — практична конференція
«Науковий парк та інноваційна структура університету як основа розвитку освіти і науки»

4 - 5 жовтня 2013 року делегація ТНТУ побувала на Міжнародній науково — практичній конференції «Науковий парк та інноваційна структура університету як основа розвитку освіти і науки». Конференція проходила на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки у м. Луцьк.

Організатор конференції — Міністерство освіти і науки України при підтримці Волинської державної обласної адміністрації, Луцької міської ради.

На конференцію завітали 63 делегації українських ВНЗ на чолі з ректорами, керівники органів державної та місцевої влади, підприємств різних галузей економіки, представники бізнес-структур і партнери Лесиного вишу з-за кордону — Італії, Польщі, Німеччини, Великої Британії.

Відкрив конференцію та привітав учасників перший заступник Міністра освіти і науки України Євген Суліма. Він зазначив: «Шановні колеги акцентуйте увагу на тому, що будете чути, робіть правильні висновки і дивіться, що на вашій рідній університетській землі можна реалізовувати».

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя на цьому заході представляли: ректор Ясній П.В., проректор з наукової роботи Рогатинський Р.М., директор науково-навчального інституту інформаційних систем ТНТУ Химич Г.П., керівник відділу патентно-ліцензійної та інноваційної роботи Дубик О.І.

Ректор ТНТУ Ясній П.В. виступив з доповіддю «Науковий парк «Інноваційно — інвестиційний кластер Тернопілля» — досвід та перспективи розвитку», в якій охарактеризував інноваційну діяльність університету та наукового парку від часу створення до сьогодення, вказав на проблемні аспекти та перспективні напрями роботи.

Українські та зарубіжні науковці обговорили низку різноманітних наукових питань, вели дискусію щодо перспектив транскордонного співробітництва, роботи із міжнародними організаціями, залучення грантів для розвитку інноваційної діяльності навчальних закладів.

В рамках Конференції делегація нашого університету також взяла участь у сертифікаційному семінарі "Українсько - Російська міжуніверситетська мережа трансферу технологій ― інструмент комерціалізації науково-технічних розробок". Після завершення семінару учасникам було надано сертифікат технологічного менеджера Українсько - Російської міжуніверситетської мережі трансферу.