Всеукраїнська науково-технічна конференція
«Актуальні проблеми харчової промисловості»

8 - 9 жовтня 2013 року на базі ТНТУ відбулася Всеукраїнська науково-технічна конференція «Актуальні проблеми харчової промисловості».

Відкрив конференцію проректор з наукової роботи, д.т.н., професор Рогатинський Роман Михайлович. Він привітав учасників конференції та побажав їм плідної роботи.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять покійного завідувача кафедри обладнання харчових технологій ТНТУ ім. І.Пулюя, а також співорганізатора даної конференції, к.т.н., доц., професора Закалова Олександра Васильовича.

Загалом на конференцію було подано понад 120 доповідей з різних вищих навчальних закладів та науково-дослідних установ України, а також з Молдови.

Вітальний лист від ректора Національного університету харчових технологій (м. Київ) зачитав заступник завідувача кафедри машинобудування, стандартизації та сертифікації НУХТ, к.т.н., доц. Литвиненко Олександр Анатолійович.

На пленарному засіданні прозвучали доповіді про основні напрями наукової роботи в галузі харчової промисловості:

  • Вітенько Т. М. Фізико-хімічні зміни у воді та розчинах під час кавітаційного оброблення у пристроях гідродинамічного типу. Токсичність та безпечність кавітації (ТНТУ ім. І. Пулюя),
  • Юкало В.Г. Біологічно активні продукти протеолізу білків молока (ТНТУ ім. І. Пулюя),
  • Стадник І.Я. Оптимізація стадійності замішування тіста на дискретній безлопатевій тістомісильній машині (ТНТУ ім. І. Пулюя);
  • доповідь по завершеній докторській дисертаційній роботі:

  • Литвиненко О.А. Кераміка для робочих органів кавітаційних апаратів (НУХТ);
  • доповіді по завершених кандидатських дисертаційних роботах:

  • Барна І. Визначення коефіцієнту внутрішньодифузійного масоперенесення під час сушіння сирцевої гранули шлакового гравію (НУ «ЛП»);
  • Кравець О. Очистка сиворотки від білкової дисперсної фази (ТНТУ ім. І. Пулюя).

Робота конференції тривала впродовж двох днів.