Учені-економісти технічного університету беруть участь у Міжнародному економічному форумі «Нова економіка»

На початку жовтня ц.р. з ініціативи Всеукраїнської спілки вчених-економістів та Академії економічних наук України було організовано Міжнародний науковий форум «Нова економіка», який відбувся у Криму. В рамках Форуму передбачалося проведення ряду науково-практичних конференцій, серед яких: Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми економіки та управління національним господарством», Міжнародна науково-практична конференція «Управлінські інновації: теорія і практика», Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми і перспективи інноваційного розвитку економіки», Міжнародна науково-практична конференція «Управління фінансово-економічною безпекою: інформаційно-аналітичне забезпечення та конкурентна розвідка» та ін.

Так трапилося, що на цей час у Кримський гуманітарний університет був відряджений з метою апробації результатів наукових досліджень завідувач кафедри менеджменту підприємницької діяльності, д.е.н., професор Андрушків Б. М. Користуючись нагодою, вирішивши основне питання, Андрушків Б. М. взяв участь у роботі Форуму.

Потрібно сказати, що до цього заходу готовилася уся кафедра менеджменту підприємницької діяльності. Благо, що Всеукраїнська спілка вчених-економістів та АЕН України завчасу повідомили про проведення цього грандіозного заходу. Тому вченими кафедри було сформовано перелік тем, які вважали за доцільне підняти на такому заході, а саме:

  • Про інституційні засади регламентації фінансово-економічної діяльності;
  • До методики написання дисертаційних робіт або досвід формалізації програмування науково-економічних досліджень;
  • Погляд економістів на дерево генези науки «Ресурсономіка»;
  • Український ринок інновацій та його перспективи у стратегії «Європа-2020»;
  • Досвід науково-технічної діяльності малого бізнесу в зарубіжних країнах;
  • Наука: шляхи міжнародного співробітництва;
  • Інноваційні механізми посилення відповідальності за результати фінансово-економічної діяльності підприємства та ін.

Крім всього під час Форуму зафрахтовано публікацію результатів дослідження кафедри в сфері ресурсономіки в монографічному виданні Академії економічних наук України.

Андрушків Б. М. виступив на пленарному засіданні з доповіддю «Сучасні адаптивно-трансформаційні підходи до формування інституційних засад регламентації фінансово-економічної діяльності підприємств в умовах реформаційного суспільства». (Хочемо повідомити, що автора виступу на засіданні було нагороджено медаллю імені першого Президента АЕН України, академіка НАН України М. Г. Чумаченка).

Доречно зауважити, що в роботі Форуму взяли участь науковці з Росії, Республіки Білорусь, Польщі, Грузії, Азербайджан, Молдови та ін., які запропонували доповіді на різну актуальну тематику, зокрема про перспективи розвитку української економіки, мотивацію праці в контексті соціально-економічного розвитку суспільства, фінансова стратегія економічного розвитку, проблеми формування бізнес-середовища, конкурентоспроможність міста, безпекова ситуація, модернізація економіки та ін.

Як повідомив Б. М. Андрушків, у Форумі не брали участі представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування України. Про це він критично висловився у своєму виступі на пленарному засіданні.

Принагідно варто згадати про вшанування з нагоди 90-річчя академіка НАН України, директора-засновника Інституту економіки промисловості НАН України, академіка Академії економічних наук України Олександра Миколайовича Алимова. Вітаючи ювіляра від нашого університету та Академії соціального управління, йому було вручено орден князя Острозького.

Не дивлячись на те, що Форум відбувався, у так званий, оксамитовий сезон, учасникам було не до відпочинку, конференції проходили режимно з 10:00 до 17:00 год. Творчій атмосфері сприяли завивання за вікном тужливих вітрів та холодних дощів.