Візит професора Жака Фресара

14 листопада 2013 року професор Університету П'єра та Марії Кюрі (Франція) Жак Фресар відвідав Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя та прочитав лекцію для студентів і викладачів на тему: «Технології ядерно-магнітного резонансу: нові результати, перспективи застосування в промисловості, хімії, медицині».

В ході візиту Жак Фресар зустрівся із ректором університету проф. Петром Яснієм, а також відвідав муніципалітет міста та здійснив ескурсію до старовинного Вишнівця.

Професор Жак Фресар уже вдруге завітав до ТНТУ на запрошення директора Центру франко-української наукової кооперації і підготовки персоналу, професора кафедри програмної інженерії Петрика Михайла Романовича. Варто відзначити, що наш університет веде тривалу ефективну співпрацю з низкою французьких лабораторій, зокрема Лабораторія математичного моделювання масопереносу в неоднорідних і нанопористих середовищах та кафедра програмної інженерії розвивають спільні проекти в галузі ідентифікації параметрів компетитивної дифузії газів в нанопористих середовищах з Вищою Школою Інженерної фізики і хімії Парижу ESPCI Paris Tech, Університетом П'єра та Марії Кюрі Paris 6.