Конкурс юних інформатиків

16 - 17 листопада 2013 року на базі Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя Тернопільським обласним центром науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді проведено обласний етап Всеукраїнського конкурсу юних інформатиків, аматорів комп'ютерної техніки.

Відкриття конкурсу відбулося за участю заступника начальника управління — начальника відділу спеціальної, позашкільної освіти, виховної та кадрової роботи департаменту освіти і науки облдержадміністрації Моравської Наталії Степанівни, проректора з науково-педагогічної роботи Тернопільського національного технічного університету ім.І.Пулюя Дячука Степана Федоровича та інших запрошених гостей.

Членами журі конкурсу були викладачі ТНТУ: доцент Гладьо Ю.Б., старші викладачі Хоміцький Б.В., Дуда О.М., асистент Боднарчук І.О.

Учасники конкурсу — учні позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладів області та м. Тернополя.

До Тернополя для участі у конкурсі приїхали 14 команд.

Із них — 11 районних, команда комунального закладу Тернопільської міської ради «СЮТ», Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола та обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді із загальною кількістю учасників 38 учасників.

Такого рівня конкурси проводяться з року в рік з метою стимулювання творчої активності учнівської молоді до інформаційних та комп'ютерних технологій в навчанні, майбутній професії, пропаганді творчих та наукових досягнень молодого покоління.

Участь у заході приймали обдаровані хлопці й дівчата з Тернопільщини, які не просто вільно володіють комп'ютерами, а й пов'язують з цією сферою власне майбутнє.

Юні конкурсанти показали свої таланти, навики, вміння у таких номінаціях: «Офіс-менеджмент», «Програмування», « WEB-дизайн».

З 14 команд до трійки найкращих увійшли:

  • перше місце — Бучацький ліцей;
  • друге місце — Галицький коледж ім. В. Чорновола;
  • третє місце — Зборівського району.

Департаментом освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації висловлена подяка колективу Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя за допомогу в організації та проведенні обласного етапу Всеукраїнського конкурсу юних інформатиків, аматорів комп’ютерної техніки.

З переможців обласного конкурсу буде сформована збірна команда області, яка братиме участь у Всеукраїнському конкурсі з інформаційних технологій, що проходитиме у м. Києві.