Фотовиставка «Just art»

Студенти ТНТУ організували та провели виставку фоторобіт «Just art». Організатором виставки виступила студентка другого курсу факультету підприємницької діяльності Діана Гетун, допомагав їй в реалізації творчого проекту студентський мер Тернополя, четвертокурсник механіко-технологічного факультету Олег Грушицький.

Відкриття виставки відбулося 27 грудня 2013 року у кінотеатрі «Палац кіно». Мета проекту — показати тернополянам рівень спеціалістів фото- і фешніндустрії нашого міста. Щоб кожен міг побачити та зрозуміти, що у Тернополі можна створити будь-який образ та зробити якісні, професійні фото.

— Робота над проектом розпочалась у середині вересня, — зазначає Діана Гетун. — І ця фотовиставка — результат творчої співпраці візажистів, перукарів, фотографів та моделей.

У проекті взяли участь 26 моделей (в більшості це студенти тернопільських вишів, в тому числі і ТНТУ), для когось із них участь у такому проекті була вперше, як і їхні образи, але всі вони залишились задоволеними.

— У мене був образ відьмочки, — каже Соломія Федочишин. — В такому образі я себе побачила вперше, але я задоволена. Якщо запропонують ще раз, то з радістю погоджусь.

Стилісти, які взяли участь у проекті створювали образи у різних стилях. Для того, щоб образ був вдалим, вони придумали більше десятка ідей.

— Завдяки цьому проекту ми не тільки співпрацювали, але й стали друзями, — розповідає візажист проекту Наталія Бабич. — Бувало дуже складно, бували моделі із складним обличчям, на яке малюнок не лягав, не грало із зачіскою, але це професійний ріст.

Крім професійних візажистів у проекті взяли участь і початківці. Наприклад, творча особистість, але юрист за фахом Ірина Шанайда із задоволенням співпрацювала із командою.

— Я була дуже рада співпрацювати із талановитим фотографом Тарасом Гебом, — каже Ірина. — Приємно було працювати із колективом. У мене була гарна модель. Її образ був досить важким, тому я вирішила не перевантажувати його макіяжем.

До речі, участь у проекті для моделей коштувала 100 гривень. Гроші йшли на вбрання, макіяж та зачіску.

Пропонуємо переглянути невеликий фотозвіт із фотовиставки.