Студенти для органів місцевого самоврядування

ГО «Молодіжна Альтернатива» у партнерстві з ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС)» оголошують про початок нового набору студентів для участі в програмі «Студенти для органів місцевого самоврядування».

У конкурсі можуть взяти участь студенти 3-5 курсів або аспіранти вищих навчальних закладів м.Тернополя, які мають аналітичні здібності та бажають пройти практику в органах влади.

Метою програми є виховання нового покоління політиків, підвищення професійної освіти молоді, сприяння талановитим студентам та аспірантам у набутті адміністративного та політичного досвіду шляхом їх роботи в органах місцевого самоврядування

Учасники, які проходитимуть стажування в органах місцевого самоврядування, будуть відібрані шляхом проведення конкурсу анкет та співбесіди. Період стажування — 4 місяці (лютий-травень 2014 р.) по 4 години в день, в після навчальний час. По закінченні стажування студенти отримають Сертифікат про проходження стажування.

Впродовж періоду стажування студенти — учасники програми будуть займатися аналізом нормативно-правових актів, підготовкою аналітичних звітів з існуючих законодавчих проблем, адаптацією європейських нормативно-правових актів до українського законодавства, написанням промов/виступів для депутатів, підготовкою документів для засідань депутатських комісій та сесійних засідань, братимуть участь у засіданнях комісій, сесій, працюватимуть над редагуванням нормативно-правових документів та їх підготовкою до друку, підготовкою відповідей на запити та листи до депутатів, перекладом нормативно-правових актів інших країн, моніторингом засобів масової інформації, оновленням інформації на сайті місцевої ради, тощо. А також в період стажування учасники програми матимуть змогу взяти участь у тренінгах, побувати на екскурсії у Верховній Раді України та Кабінеті Міністрів України.

Для того, щоб стати учасником програми «Студенти для органів місцевого самоврядування» потрібно бути студентом старших курсів навчання (3-5 курс) або аспірантом, орієнтуватися у сучасній політичній ситуації, мати аналітичні здібності. Кандидат на участь у програмі повинен заповнити анкету, роздрукувати та здати координатору проекту власноручно (контакти — нижче).

Заповнені анкети приймаються до 31 січня 2014 року.

Дату та час проведення співбесіди кандидатам буде повідомлено електронною поштою.

Більш детальну інформацію про проект можна дізнатись на інтернет-сторінках організаторів конкурсу www.ya.org.ua, www.ngosms.blogspot.com або у координатора проекту в Тернопільській області Ігоря Процика за тел. (063) 4546661.