Реквієм пам'яті
за загиблими Героями Небесної сотні

27 лютого 2014 року в Тернопільській політехніці відбувся мітинг-реквієм в пам'ять про загиблих Героїв Майдану.

Студенти, викладачі, працівники ТНТУ та просто перехожі тернополяни хвилиною мовчання вшанували Героїв та запалили свічі пам'яті. Під звуки Майданівського гімну «Пливе кача по Тисині...» були прочитані імена Небесної сотні. Молебень за загиблими відслужив отець Ярослав з церкви Перенесення мощей св.Миколая.

Як зазначила керівник відділу виховної роботи та зв'язків з громадськістю Децик Оксана Ярославівна: «Сьогодні ми згадуємо і молимось за загиблими Героями Майдану — Небесною сотнею, тими, хто ще в тяжкому стані знаходиться в лікарнях, тими, хто ще не знайдений, хто пропав безвісти... Не зрадьмо їх сподівання. Станьмо тими, хто замінить їх в побудові нової України. Станьмо тією молодою, освіченою інтелігенцією, яка достойно зможе завершити почату ними справу. Це лише початок, шанс щось змінити, попереду важка праця задля України, задля загиблих Героїв. Україна починається з тебе! Зміни себе — зміни Україну! ».

До «вільного мікрофону» Оксана Ярославівна запросила всіх, хто хоче висловити свій жаль, свій смуток, хто знає як сьогодні використати той шанс створити нову Україну, подарований нам ціною життя тих найкращих світлих людей, які стояли на Майдані за нас, за наших дітей і онуків, за наше майбутнє.

У своєму виступі ректор університету Петро Ясній подякував усім студентам та викладачам, які були активними учасниками Майдану.

— Краще майбутнє чекає нашу країну, — сказав Петро Ясній. — Але ці зміни потрібно почати з себе. Якщо людей не задовольняє зарплата, потрібно оголошувати страйк, а не брати хабарі. Мусимо усі докласти зусиль, щоб ці жертви на Майдані не були марними.

Заклики про нове майбутнє України прозвучали і зі слів представників Самооборони Майдану Тернопільщини. Долучилися до «вільного мікрофону» також студентський мер Тернополя Олег Грушицький, завідувачі кафедр Тимофій Рибак, Олег Покотило, кандидат філологічних наук, старший викладач Наталія Гавдида та багато інших.

А на завершення всі присутні скандували тричі «СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА! ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ».