Інтеграція в європейський науково-освітній простір

Важлива подія відбулася в Тернопільському національному технічному університеті ім. І.Пулюя. Вперше за історію університету захищено дисертацію на здобуття PhD ступеня за програмою подвійних дипломів в рамках наукової співпраці з Інститутом сучасної механіки (French Institute of Advanced Mechanics, Institut Pascal, UBP /CNRS / IFMA, Clermont Université, France) в галузі міцності та довговічності елементів конструкцій енергетичного обладнання.

26 лютого 2014 року на спільному засіданні спецради університету ім. Блеза Паскаля (French Institute of Advanced Mechanics, Institut Pascal, UMR 6602 / UBP /CNRS / IFMA, Clermont Université, France) і Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя, на якій асистент кафедри комп'ютерних наук Бревус Віталій захистив PhD дисертацію на тему: «Analysis of structural elements' integrity after thermomechanical loading». Захист дисертаційної роботи відбувся з використанням сучасних інформаційних технологій, а саме, було реалізовано відеоконференцію для забезпечення зв'язку між комісіями з різних університетів.

Склад спецради:

  • H. Nykyforchyn (Professor, Karpenko Physical-Mechanical Institute of the National Academy of Sciences of Ukraine)
  • R. Moutou Pitti Maitre de Conférences, Polytech, Université Blaise Pascal
  • P. Maruschak (Professor, Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University)
  • O. Pop (Maitre de Conférences, HDR, Université de Limoges, IUT)
  • Робота виконувалась за спільного керівництва д.т.н. проф. П.В. Яснія (ТНТУ) та д. фіз.-мат. наук Ю.М. Лапусти (Professor, IP / IFMA /Université Blaise Pascal) у рамках співробітництва між університетами та договору про спільну підготовку науковців за програмою подвійних дипломів (cotutelle).

Вітаємо нового PhD і наукову школу ТНТУ.