До 200-ліття Тараса Григоровича Шевченка

Ніч поезії з Шевченком

Уже вдруге Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя проводить унікальне мистецьке дійство "Ніч поезії з Шевченком". Цього року мистецька акція відбулася у ніч з 4-го на 5-те березня в читальній залі бібліотеки університету.

– Крок за кроком ми наближаємось до ВЕЛИКОГО ЮВІЛЕЮ ВЕЛИКОГО ПОЕТА, – сказала начальник відділу виховної роботи та зв’язків з громадськістю ТНТУ Оксана Децик. Торік ми започаткували проект «200 кроків назустріч Шевченку», присвячений 200-річчю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. І ось знову серед темряви, коли тривожно миготять зорі свіч, ми читаємо поезію ВЕЛИКОГО ПРОСВІТИТЕЛЯ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ. Ми читаємо ці вірші для нас, і для тих хлопців з «Небесної сотні»… – додає Оксана Ярославівна.

Ця ніч несла у собі смуток втрати за славними синами України. Ця ніч до глибини серця пройняла кожного, хто був присутній. Не можна не згадати, як щиро на українській мові читали "Заповіт" студенти-іноземці ТНТУ Овіємуно Утомакілі та Ібрагім Алонге Толу, що прийшли на цей захід.

На екрані транслювалось відео. Цієї ночі, немов у голос власної совісті кожен вслухався у голос Сергія Нігояна, в оте "Борітеся - поборите, Вам Бог помагає" - пророчі слова.

Нічне читання будило думку і нові надії під звуки першого весняного дощу.