ТНТУ за МИР! Україна єдина!

Студенти ТНТУ разом із викладачами кафедри української та іноземних мов та за підтримки відділу виховної роботи і зв'язків з громадськістю 17 - 18 березня 2014 року провели флешмоб на підтримку єдності та миру в Україні. Флешмоб назвали «ТНТУ за МИР! Україна єдина!»

Два дні поспіль молоді люди поширювали позитивні меседжі, спрямовані на припинення зла, ненависті, агресії.

— Своїми посланнями ми помножимо любов, тепло, переконаємо українців півдня та сходу в тому, що вболіваємо за кожного з них, за долю України. Вони потребують слів підтримки. Добро переможе! Варто лише повірити в це, — сказав один із юнаків.

У перший день студенти перед головним корпусом університету, кожен тримаючи в руках синій чи жовтий аркуші, зобразили текст «МИ ЗА МИР!», «УКРАЇНА ЄДИНА», а також записали відеозвернення до земляків зі сходу і півдня.

Другий день був присвячений підтримці української армії, військово-морських сил України та, зокрема, корвету «Тернопіль», тому студенти створили символічні синьо-жовті кораблики і пішли пускати їх на Тернопільський став.

— Хотіла би підтримати тих людей, які зараз знаходяться в Криму, тих військових, які несуть службу в цей нелегкий час, щоб вони знали, що ми поряд, якщо не фізично, то морально намагаємось всіляко підтримати наших співвітчизників, ми переживаємо за них і якщо знадобиться допомога, то ми обов'язково прийдемо їм на допомогу, — зазначила студентка 2-го курсу ТНТУ ім.І.Пулюя Олена Щербик.

— Ці кораблики, які ми сьогодні зробили разом із студентами — це, по суті, такий символ єднання сходу і заходу, півдня і півночі України, це символ надії, символ віри, символ підтримки отих моряків, військовослужбовців, наших хлопців з Національної Гвардії, які всі свої зусилля покладають і яким зараз дуже важко. Ми адресуємо хлопцям слова вдячності, вірячи, що корабель як символ порятунку, надії та здійснення мрій, підбадьорить їх, допоможе відчути, що вони нам потрібні, — з особливим відчуттям співпереживання висловилась викладач кафедри української та іноземних мов ТНТУ ім.І.Пулюя Леся Назаревич.

Тривоги за майбутнє України не полишають нікого. І це підтвержує дана акція та участь у ній студентів і викладачів. ЯКЩО НЕ МИ — ТО ХТО?

Події змінюються щохвилинно. Від того моменту, коли записували відеозвернення, коли пускали кораблики на воду і коли пишуться ці рядки, і навіть, коли відбулося захоплення корвету «Тернопіль» та з будівлі Академії ВМС імені Нахімова в Севастополі знімали прапор України, хочеться сказати — Україна «ніким звойована ще не була» і не буде, бо має найпотужнішу зброю у світі — силу волі, честі, правди та духу!

Слава Україні!
Героям Слава!