Тернопільська політехніка
запрошує на навчання студентів та абітурієнтів
з Автономної Республіки Крим

Зважаючи на численні звернення кримських студентів, які надходять на адресу Міністерства освіти і науки України та прагнучи допомогти кримській академічній спільноті в часі складної політичної ситуації, Тернопільський національний технічний університет ім.І.Пулюя запрошує на навчання студентів та абітурієнтів з Автономної Республіки Крим.

З 1996 року в університеті ефективно діяла регіональна довготривала програма «Взаємодії ВНЗ західних областей із закладами освіти АР Крим та Військово-морськими силами України». Відповідно до програми щорічно з шкіл АР Крим, м.Севастополя, зокрема, і фрегата «Гетьман Сагайдачний» поступали учні та матроси (які закінчують службу) до Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя та інших вишів Тернополя, Івано-Франківська, Луцька.

Програма викликала широкий позитивний резонанс серед населення Криму. Впродовж цих років кримські випускники Тернопільської політехніки, а їх вже біля 200, оволоділи державною мовою, швидко адаптувались до умов навчання та проживання в середовищі доброзичливих краян, зав’язали дружні відносини зі студентами Тернопільщини. Цьогоріч у нашому університеті завершують навчання 9 студентів з Автономної Республіки Крим.

Відповідно до листа МОН України за № 1/9-161 від 20.03.2014 «Щодо переведення студентів» переведення студентів вищих навчальних закладів АР Крим та м.Севастополя в інші навчальні заклади України здійснюватиметься за спрощеною процедурою. Зокрема, дозволяється:

  • переводити студентів першого курсу без погодження з Міністерством освіти і науки України та під час навчального семестру;
  • у разі відсутності вільних місць, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, за напрямами (спеціальностями), на які здійснюється переведення студентів, використовувати вакантні місця, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, з інших напрямів (спеціальностей) відповідних курсів навчання.

Більш детельно про умови переведення в листах Міністерства № 1/9-161 від 20.03.2014 та № 1/9-174 від 24.03.2014 «Щодо переведення студентів»

Прийом на навчання в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя здійснюється за денною, заочною та дистанційною формами навчання. У складі університету 9 факультетів, 3 коледжі, 2 технічні ліцеї, де навчається близько 10 тисяч студентів. Нині це єдиний в області технічний вищий навчальний заклад, який забезпечує підготовку фахівців таких освітньо-кваліфікаційних рівнів, як бакалавр, спеціаліст та магістр за напрямами й спеціальностями в галузі комп’ютерних та інформаційних технологій, інформаційної безпеки, програмної та комп’ютерної інженерії, машино- та приладобудування, автомобільної інженерії, підприємництва, менеджменту, маркетингу, фінансів, обліку та психології. В університеті можна отримати наукові ступені кандидата й доктора наук.

З переліком напрямів підготовки (спеціальностями) можна ознайомитися на веб-сторінці університету за посиланням: http://tntu.edu.ua/?l=uk&p=admission/speciality

Також в університеті є всі умови для духовного і фізичного розвитку. До послуг студентів — науково-технічна бібліотека з електронними читальними залами, вільний доступ до мережі Інтернет, впорядковані гуртожитки, спортивно-оздоровча база олімпійського рівня з плавальним басейном, тренажерними залами, стадіоном та освітньо-мистецький комплекс.

Шановні друзі, радо запрошуємо Вас у велику родину Тернопільських політехніків.