ЯРМАРОК ВАКАНСІЙ — 2014

27 березня 2014 року у Тернопільському національному технічному університеті ім.І.Пулюя на базі освітньо-мистецького центру «Політехнік» відбувся Ярмарок вакансій — 2014.

Цьогоріч незважаючи на економічну й політичну нестабільність в країні у Ярмарку вакансій взяли участь близько чотирьох десятків роботодавців. Серед учасників були такі відомі компанії, як Агрохолдинг «Мрія», Волочиський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ», ТОВ «СЕ Борднетце-Україна», ПАТ «Перший Український Міжнародний Банк», ПАТ КБ «ПриватБанк», ТзОВ «Тернопільська меблева фабрика», ТОВ «Бучацький сирзавод», ТОВ «ЛЕП» та багато інших.

Із вступним словом до учасників звернувся ректор університету, професор Ясній Петро Володимирович.

— Уже впродовж трьох років у нашому університеті відбувається Ярмарок вакансій, що відіграє дуже важливу роль у підготовці молодого фахівця. Адже, крім прямого сприяння у працевлаштуванні шляхом організації контактів з роботодавцями Ярмарок дає можливість студентам ознайомитися з тенденціями ринку праці, вивчити вимоги до фахівців і умови їх роботи, отримати навички самопрезентації та поліпшити комунікаційні якості, апробувати свої ідеї, проекти, і звичайно ж, отримати максимум корисної інформації щодо потенційної роботи, стажування, практики, — сказав Петро Володимирович.

— Серед випускників цього навчального року є семеро дівчат і хлопців з Автономної Республіки Крим, які виявили бажання жити і працювати на Тернопільщині. Впевнений, що всі ми вважатимемо своїм першочерговим завданням, щоб їм допомогти. Переконаний, що завдяки нашим спільним зусиллям із розв'язання проблем працевлаштування молоді на місцевому рівні та з підтримкою держави наша молодь з впевненістю дивитиметься у майбутнє. А головне самостійно і творчо будуватиме це майбутнє, — наголосив ректор.

Владу міста на даному заході представлявляв заступник міського голови Бицюра Леонід Олексійович. Звертаючись до студентів, роботодавців та усіх присутніх у залі, Леонід Олексійович назвав ті завдання, які є першочерговими сьогодні для керівництва нашої держави, області та міста, адже саме завдяки інноваційному прориву і побудові майданчиків для взаємодії науки і виробництва, наукового переоснащення, переходу і трансформації структури економіки країни можна буде подолати економічну кризу і безробіття. Також Леонід Олексійович звернув увагу на фактор конкурентоздатності, який є визначальним в сучасному світі.

— Сподіваюся Технічний університет зможе долучитися своїми передовими ідеями та досягненнями до змін, які відбуваються в місті та області. Наша праця зараз вкрай потрібна нашій державі, — сказав заступник міського голови.

До слова також були запрошені перший заступник директора департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Боярський Вадим Андрійович; заступник директора для зв'язків з громадськістю Волочиського машинобудівного заводу ПАТ «МоторСіч» Рибачук Іван Володимирович; відповідальна за роботу із студентами Агрохолдингу «Мрія» Шкафаровська Уляна; керуючий відділенням №1 в м.Тернополі ПАТ «Перший Український Міжнародний Банк» Мельничук Павло Олегович; заступник директора ТОВ «Бучацький сирзавод» Обаренчук Василь Тарасович; директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Куриляк Анатолій Васильович, директор Тернопільського обласного молодіжного центру праці Ірина Нестюк; студентський мер Тернополя, представник студентського профспілкового комітету ТНТУ Олег Грушицький та інші учасники.

Після церемонії представлення роботодавців у спортзалі ОМЦ «Політехнік» працювали інформаційні стенди роботодавців, біля яких представники компаній безпосередньо спілкувалися з відвідувачами. У рамках заходу пройшли презентації компаній та студентських програм, майстер-класи ( зокрема, майстер-клас для студентів-випускників факультету економіки і підприємницької діяльності провів керуючий Тернопільською філією ПАТ КБ «ПриватБанк» Павлов Максим Сергійович).

Організатор проведення Ярмарку вакансій — 2014: відділ працевлаштування та практичної підготовки студентів ТНТУ ім.І.Пулюя (керівник відділу — Равлів Ігор Петрович). Генеральний партнер ТОВ «СЕ Борднетце-Україна».