Презентація Темпус проекту SUCSID
«Міжуніверситетські стартап центри для розвитку та підтримки студентських інновацій»

В рамках зустрічі учасників проекту SUCSID 24 квітня 2014 року за підтримки Програми ЄС «Темпус» в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбулася презентація результатів діяльності регіональних Стартап центрів та шляхів подальшого успішного розвитку молодіжного інноваційного підприємництва у країнах партнерах проекту.

У заході брали участь студенти, викладачі, адміністрація університету, представники регіональної влади, а також представники університетів Великої Британії, Фінляндії, Республіки Молдови, Білорусії та України.

Привітав усіх присутніх ректор університету Петро Ясній. З вітальними адресами також виступили: координатор проекту, доктор Дорін Фестеу з Бекінгемширського нового університету (Великобританія), доктор Пекка П'єтіла з Технологічного університету Тампере (Фінляндія), представник Тернопільської обласної ради, начальник відділу міжнародних зв'язків та промоції області Тарас Борук, координатор проекту SUCSID в Україні, професор Ірина Золотарьова з Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця. До вітальних слів також долучився заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра.

— Україна, і Тернопільщина зокрема, має неабиякий науковий потенціал. Це треба ефективно використовувати, адже завдяки втіленню в життя наукових розробок ми можемо зробити значний крок вперед у розвитку багатьох галузей. Особливу роль відіграє формування у молоді інноваційного мислення. Цьому сприяє стартап центр, який вже другий рік поспіль діє на базі Тернопільського національного технічного університету. Переконаний: такі стартап центри є майданчиками для обміну думками та сприяють пошуку нових ідей, — сказав Леонід Олексійович.

Поділились досвідом роботи Міжуніверситетських Регіональних Стартап Центрів колеги з українських університетів та з-за кордону, зокрема очільник Стартап центру «First capital» Сергій Знахур з Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, директор Стартап Центру Людмила Стіхі з Молдовської Економічної Академії, менеджер Стартап центру Білоруського національного технічного університету Віталій Гмирак, а також декан факультету управління та бізнесу у виробництві, керівник Стартап Центру ТНТУ Павло Дудкін.

Однією з частин заходу цього ж дня була зустріч із налагодження зв'язків з представниками місцевої влади у Тернопільській міській раді, де обговорювались питання молодіжного підприємництва і працевлаштування в Тернополі та пошук шляхів вирішення існуючих проблем на основі провідного європейського та вітчизняного досвіду.

Також учасники проекту Темпус 24-26 квітня зустрілися з представниками місцевого бізнесу та ознайомилися з інновацйним підприємництвом компаній «Інтеграл», «Микулинецький Бровар», «Профі-центр» та «MagneticOne». Інформативними та змістовними для учасників проекту були презентації про програми з працевлаштування місцевої молоді у Тернопільському регіональному центрі зайнятості. Перпективні напрями студентських стартап проектів були запроповані також науково-виробничою компанією «Інтеграл» та науковим парком ТНТУ «Інноваційно-інвестиційний кластер Тернопілля».