День університету

16 травня 2014 року в освітньо-мистецькому центрі «Політехнік» відбулися урочистості з нагоди Дня університету — 54-ї річниці з Дня заснування.

Перш ніж розповісти про те, як ТНТУ святкував своє День народження, декілька слів про історію Тернопільської політехніки. Свою історію ТНТУ розпочав у 1960 році, коли 11 листопада було організовано Тернопільський загальнотехнічний факультет Львівського політехнічного інституту з вечірньою та заочною формами навчання. 15 травня 1964 року факультет реорганізовано у Тернопільський філіал Львівського політехнічного інституту з першими кафедрами: вищої математики, нарисної геометрії та графіки, технічної механіки, фізики й енергетики. Через 27 років 27 лютого 1991 року на базі Тернопільського філіалу Львівського політехнічного інституту створено Тернопільський приладобудівний інститут — другий вищий навчальний заклад такого профілю в Україні. 30 грудня 1996 року на базі Тернопільського приладобудівного інституту імені Івана Пулюя створено Тернопільський державний технічний університет імені Івана Пулюя. І однією з найважливіших дат в історії становлення й утвердження академічної спільноти є 11 грудня 2009 року, коли за вагомий внесок у розвиток національної освіти і науки та враховуючи загальнодержавне і міжнародне визнання результатів діяльності ТДТУ указом №1024/2009 президента України університету надано статус національного.

В День 54-ї річниці з дня створення Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя відбулися урочиста вчена рада та святковий концерт. Головні святкування проходили в актовій залі освітньо-мистецького центру «Політехнік», де зібралось чимало гостей, ну і звичайно студентів та працівників ТНТУ.

Першим, як господар дому, вітав усіх присутніх ректор університету Петро Ясній. З вітальним словом виступили гості: міський голова Сергій Надал, заступник голови облдержадміністрації Леонід Бицюра, заступник голови обласної ради Олег Боберський.

Гості заходу та ректор виконали почесну місію — вручили працівникам, аспірантам і студентам численні відзнаки з нагоди Дня університету та Днів науки.

На урочистому засіданні вченої ради ректор П.В.Ясній прочитав доповідь «Становлення університету європейського типу».

По завершенню вченої ради святкове дійство продовжила літературно-мистецька програма «У нашім раї на землі», присвячена Дню університету, 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка, Героям Майдану та Всім, хто відстояв нашу можливість сьогодні вільно читати Шевченка, Хто загинув за людську честь і гідність, Хто сьогодні захищає суверенітет і незалежність України.

Драматичну постановку підготував відділ виховної роботи та зв'язків з громадськістю, автором та режисером сценарію є керівник відділу — Децик Оксана Ярославівна.

Надзвичайно майстерно виконали свої номери учасники танцювальної студії університету «StuDDance», мелодику звучання мистецькій програмі додали вокалісти Оксана Попадюк, Зоряна Река, Андрій Бойчук, Ірина Грицишин, Ірина Слободян, Тетяна Туріч, Уляна Митник, Оксана Процик, Вікторія Дупак, Юрій Юськів, Тарас Ничик, Світлана Кліщ, Соломія Матуняк, Михайло Журавльов. І як завжди неперевершиними були ведучі — Лідія Дерень та Юрій Юськів.

Опісля закінчення літературно-мистецької програми від ректорату проректори М.М.Митник та С.Ф.Дячук подарували квіти учасницям прекрасного дійства.

Більше фотографій на нашій сторінці у Facebook!