СУМУЄМО...

Ректорат, колектив кафедри технології і обладнання зварювального виробництва, увесь професорсько-викладацький склад Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя з глибоким смутком сприйняли звістку про відхід у вічність кандидата технічних наук, доцента

ШПАКА РОМАНА ІВАНОВИЧА
(07.07.1940 – 06.08.2014)

Народився на Тернопільщині у м. Копичинці.

У 1964 році Роман Іванович закінчив з відзнакою Львівський політехнічний інститут (нині Національний університет «Львівська політехніка») за спеціальністю «Технологія і обладнання зварювального виробництва».

50 років життєва дорога Шпака Романа Івановича була пов’язана з нашим університетом.

З 01.08.1964 р. працював асистентом на кафедрі графіки, згодом на кафедрі технології машинобудування Тернопільського філіалу Львівського політехнічного інституту. У 1973-1987 рр. працював асистентом, старшим викладачем кафедри «Верстатів та інструментів». У 1987-1988 рр. працював старшим викладачем кафедри обладнання і технології підприємств будівельних матеріалів, а з 1988 року — старшим викладачем, доцентом на кафедрі «Технології і обладнання зварювального виробництва»

Автор понад 70 наукових праць.

У нашій пам’яті Шпак Роман Іванович назавжди залишиться людиною високого інтелекту, талановитим педагогом і науковцем, щирим приятелем та колегою.

Висловлюємо глибокі співчуття його сім’ї та близьким і розділяємо з ними біль втрати.

Вічна йому пам’ять та упокій душі.