Урочистий церемоніал посвячення у студенти

1 вересня 2014 року в актовому залі комплексу «Політехнік» відбувся урочистий церемоніал посвячення у студенти першокурсників Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

В святковому дійстві взяли участь працівники та вище керівництво університету, студентська молодь, першокурсники та їхні батьки, а також почесні гості — міський голова Тернополя Сергій Надал, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк, заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Боберський, голова ПАТ «Тернопільгаз» Олег Караванський, генеральний директор ОСП «Корпорація «Ватра» Василь Щиренко.

Варто зазначити, що цьогоріч ТНТУ відкрив свої двері для 1319 юнаків і дівчат, з них 639 — це особи, які вступили на перший курс денної і заочної форми навчання, 680 — бакалаври з нормативним терміном навчання (на 2, 3 курс).

За доброю традицією свято розпочалось із винесення на сцену священних символів — прапора України, хоругви університету та хоругв факультетів.

В цей життєво важливий день для студентів ведуча заходу Лідія Дерень закликала присутніх згадати хвилиною мовчання тих, хто у цей складний рік для нашої держави віддав своє життя за збереження принципів демократії, за людську честь і гідність, за європейське майбутнє України і мирне небо над нею. А першокурсниця Адріана Гарматюк виконала пісню «Мальви» в пам'ять про усіх полеглих.

«Цього року ми зустрічаємо День знань по-особливому, — сказав голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк. — Адже тепер ми живемо в іншій країні, яку почали формувати під час Революції Гідності на тернопільських та київських Майданах. Триває боротьба на Сході за мирне небо над нашою державою, саме тому ми повинні по-іншому ставитись до покладених на нас обов’язків. Студенти мають докладати усіх зусиль для того, щоб стати висококваліфікованими спеціалістами. А викладачі, у свою чергу, повинні давати їм максимум знань, бо тільки освічена та патріотична нація переможе».

«Ви високоосвічена молодь, яка буде освоювати нові спеціальності та творити майбутнє України, — наголосив ректор Тернопільського Національного технічного університету ім. І. Пулюя Петро Ясній. — Сьогодні ми переживаємо важкий час воєнних дій. Тож закликаю студентів цінувати цей мирний час, коли ви можете здобувати знання для розбудови країни».

Опісля виголошення урочистої клятви Боже благословення першокурсники отримали від отця Ярослава з церкви Перенесення мощей св. Миколая.

З вітальним словом до першокурсників звернулися голова студради ТНТУ Роман Баконь, декан Факультету контрольно-вимірювальних та радіо-комп'ютерних систем Яськів Володимир Іванович. Від імені батьків всіх привітала мама першокурсниці Адріани Гарматюк — одночасно і заступник декана з виховної роботи Факультету управління і бізнесу у виробництві Гарматюк Оксана Олегівна, вона побажала студентам успішного навчального року, незламності сили духу, миру і любові.

На завершення дійства керівник вокальної студії ОМЦ «Політехнік» Микола Кліщ та учасниці цієї студії Соломія Матуняк і Оксана Попадюк виконали «Пісню за Україну».