IT-компанія «Eleks» на кафедрі програмної інженерії: перспективи працевлаштування

5 вересня 2014 року на кафедрі програмної інженерія відбулася зустріч з представником компанії Eleks — провідної компанії в галузі розробки програмного забезпечення.

Project Manager, Галущак Олег Михайлович, один із кращих випускників факультету ФІС (ТНТУ), виступив з доповіддю про поточний стан IT галузі по Тернопіллю, перспективи майбутнього розвитку та гострі потреби підготовки висококваліфікованих програмних інженерів. Він відмітив високий рівень підготовки фахівців ТНТУ зокрема напрямів 6.050103 — програмна інженерія та 6.050101 — комп'ютерні науки.

Компанія Eleks в Тернополі стрімко нарощує обсяги IT виробництва. На даний час налічує 70 співробітників — розробників та тестувальників програмного забезпечення, більшість з яких є випускниками факультету ФІС (ТНТУ).

Кращі випускники кафедри програмної інженерії 2013 року, зокрема Анастасія Колач, Юрій Брунець, Марія Петрик, Василь Бакалець, Ігор Снігур, Олександр Підгайний уже проявили себе як висококваліфіковані фахівці з розробки програмного забезпечення та управління IT-проектами.

На даний час стажування в компанії проходять наші студенти, зокрема Юрій Хребтов, Микола Щіпський, Тарас Максимів та інші.

Доктор фізико-математичних наук, професор Петрик Михайло Романович виступив з доповіддю про перспективи розвитку IT галузі та працевлаштування випускників кафедри програмної інженерії.

Студенти перших та третіх курсів приймали активну участь в обговоренні, ставили запитання стосовно нових програмних проектів, вимог до сучасних IT-фахівців, можливостей працевлаштування та ін.