Всеукраїнський диктант національної єдності

7 листопада 2014 року, напередодні Дня української писемності та мови, вчотирнадцяте відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності.

Цю унікальну акцію Національна радіокомпанія України започаткувала ще 2000 року. Відтоді щороку українці — від великого до малого — можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще — продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків.

Диктуватиме традиційно автор шкільних підручників з української мови та літератури, доцент Київського університету ім. Б. Грінченка Олександр Авраменко. Диктант складається зі 100 – 200 слів.

Написання радіодиктанту супроводжуватиметься двогодинним прямоефірним марафоном, а в прес-центрі Національної радіокомпанії України диктант писатимуть спеціально запрошені громадські діячі, митці та політики.

Уперше за чотирнадцять років диктант писатимуть не за призи чи премії, а лише в ім’я ідеї об’єднання навколо мови. З огляду на непростий для нашої держави час, усі кошти, потрібні для проведення акції — від грошових премій переможцям до кошторису, необхідного для пересилки поштою призів — було вирішено переадресувати бійцям АТО.

Запрошуємо усіх охочих студентів, професорсько-викладацький склад університету, які вільні від занять, долучитися до радіодиктанту — акції, яка єднала, єднає і єднатиме націю за будь-яких умов, обставин та часів!

Що? «Всеукраїнський диктант національної єдності».

Де? Читальна зала науково-технічної бібліотеки ТНТУ.

Коли? 7 листопада 2014 року, початок о 13:10, написання диктанту з 13:30 до 14:00.

Більш детальну інформацію можна отримати в контактних осіб: