Кафедра економіки та фінансів продовжує налагоджувати зв’язки з підприємствами Тернополя для довготривалого співробітництва

Говорячи про практичну і прикладну компоненту підготовки фахівців з економіки, стає зрозумілою потреба у здійсненні навчального процесу не лише в університетській аудиторії, а й безпосередньо на об’єктах майбутніх місць праці сучасного кваліфікованого спеціаліста. Зважаючи на це, кафедра економіки та фінансів активно сприяє ознайомленню студентів з практичними аспектами економічного життя краю і продовжує налагоджувати зв’язки з підприємствами м. Тернополя і області для довготривалого співробітництва.

Зокрема, 4 листопада 2014 року за люб’язної згоди заступника генерального директора з економічних питань ПАТ «ТерА» Олексія Сергійовича Кошмака та за сприяння в.о. зав. кафедри економіки та фінансів професора Олени Віталіївни Панухник, для студентів першого курсу напрямів підготовки «Економіка підприємства» (куратор групи ПЕ-11 к.е.н., доцент В.Я. Кудлак) і «Фінанси та кредит» (куратор групи ПФ-11 к.е.н., асистент Т.В. Подвірна) у межах вивчення курсу «Введення в спеціальність» було проведено ознайомчу екскурсію на кондитерську фабрику ПАТ «ТерА».

Під час екскурсії студенти мали змогу ознайомитись з виробничим процесом підприємства, відвідати цехи та склад, на практиці побачити застосування конвеєрного способу виробництва та логістику складування готової продукції і багато іншого.

Екскурсію особисто проводив О.С. Кошмак, він розповів історію створення та розвитку підприємства, у процесі відвідування виробничих цехів коментував та пояснював побачене студентами. Особливо цінним для майбутніх економістів та фінансистів стало роз’яснення Олексієм Сергійовичем економічної складової господарської діяльності підприємства, що дозволило студентам побачити практичну реалізацію тих категорій, що вивчаються ними на заняттях.

Досягнуто домовленості про організацію на базі ПАТ «ТерА» наукового гуртка, про проходження виробничої та переддипломної практики студентами та можливе працевлаштування найкращих випускників.