В ТНТУ писали диктант національної єдності

7 листопада 2014 року, напередодні Дня української писемності та мови, близько пів сотні студентів і співробітників Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя писали Всеукраїнський диктант національної єдності, який звучав у прямому ефірі Українського радіо.

Темою цьогорічного диктанту було дев'яносторіччя українського радіо. В тексті йдеться про те, коли і з яких слів розпочалось національне радіомовлення, яку роль радіозвернення відіграли у часи Другої світової війни і після неї. Радіодиктант розпочався о 13:10. Його диктував автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко, що вже є традицією.

Вперше за чотирнадцять років учасники писали цей диктант не за можливість виграти призи або премії, а тільки в ім'я ідеї. Враховуючи непростий для нашої держави час, всі кошти, необхідні для проведення акції, Національна радіокомпанія вирішила переадресувати бійцям АТО.

Студенти ТНТУ уже не вперше долучаються до цієї унікальної події, щоб з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще — продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків. У непростий історичний для України час важливо підкреслити те, що українська мова — наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.