День відкритих дверей в ТНТУ

15 березня 2015 року в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбувся День відкритих дверей. Захід проходив у читальній залі бібліотеки ТНТУ, де майбутні абітурієнти та їх батьки зустрілися з адміністрацією університету.

У своєму виступі ректор університету Петро Ясній звернув увагу на те, що студенти, які навчаються в Тернопільській політехніці завжди мають можливість отримати високоякісну освіту за всіма напрямами і спеціальностями та стати конкурентоспроможними на ринку праці не тільки України, а й закордоном.

Варто відзначити, технічний виш потужно співпрацює з багатьма провідними компаніями світу в галузі інформаційних технологій та електротехніки.

Про переваги вищої технічної освіти в ТНТУ розповів проректор з науково-педагогічної роботи Степан Дячук.

«Однією з таких переваг у часі складної економічної ситуації в країні є працевлаштування випускників», — сказав Дячук С.Ф. Він наголосив: «Знайти перше робоче місце випускникам ТНТУ допомагає відділ працевлаштування та практичної підготовки студентів».

«Якість освітніх послуг у нашому університеті забезпечується перш за все висококваліфікованим професорсько-викладацьким колективом, застосуванням комп’ютерних технологій в навчанні, розвиненою матеріально-технічною базою, яка дозволяє проводити лабораторні і наукові дослідження на високому рівні, також університет приймає участь у багатьох міжнародних програмах та проектах, співпрацює з провідними європейськими вишами», — зазначив Степан Федорович.

З більш детальною інформацією про міжнародні студентські програми, проходження практик і стажування студентів за кордоном виступила проректор з міжнародного співробітництва Вітенько Т.М.

З умовами вступу до ТНТУ у 2015 році присутніх ознайомив відповідальний секретар приймальної комісії Кобельник В.Р. Він попросив звернути увагу майбутніх абітурієнтів, щодо чіткого та обдуманого розставлення пріоритетів. «Якщо Ви хочете стати студентом Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя , то і пріоритети в заявах, поданих до цього вишу, потрібно ставити високі — 1, 2 чи 3», — сказав Кобельник В.Р.

Серед випускників університету є багато відомих та успішних тернополян, які часто відвідують альма-матер. Цього разу своїми добрими враженнями про університет, в якому навчався, поділився Паньків Віктор Іванович, випускник факультету економіки і підприємницької діяльності, сьогодні ж — керуючий Тернопільським відділенням банку «Київська Русь».

Тих, хто завітав на День відкритих дверей чекала ще одна цікава несподіванка — тернопільські політехніки підготували презентацію унікальної наукової розробки. Науковці ТНТУ провели презентацію безпілотника. Майбутні абітурієнти, їх батьки та усі присутні в читальній залі бібліотеки університету мали змогу побачити в дії безпілотний літальний апарат. Тактичний розвідувальний літальний апарат для потреб АТО (серія «Бомко») розроблений науковцями кафедри біотехнічних систем Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя за підтримки ректора Петра Володимировича Яснія та «Ради бізнесу Тернопілля» у рамках україно-американського волонтерського проекту.

На завершення заходу відвідувачі розійшлися по факультетах для ознайомлення із аудиторіями, де невдовзі багато з них здобуватимуть обрану професію.