У Тернополі визначено учасників програми
«Студенти для органів місцевого самоврядування – 2015»

10 березня 2015 року в Тернопільській обласній раді було проведено співбесіду із аплікатами програми «Студенти для органів місцевого самоврядування – 2015», яка реалізовується громадською організацією «Молодіжна Альтернатива» у партнерстві із громадською організацією «Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС)».

За результатами співбесіди було відібрано 8 студентів, які будуть проходити стажування в структурних підрозділах Тернопільської обласної ради. Серед студентів-переможців і наш Володимир Довганюк — студент 5 курсу факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії, група СПм-51. Володимир проходитиме стажування у відділі діловодства та контролю виконавчого апарату Тернопільської обласної ради з 10 березня по 30 червня 2015 року по 4 години в день в після навчальний час (такий термін стажування обрано для всіх учасників програми).

Як зазначив координатор програми «Студенти для органів місцевого самоврядування» в Тернопільській області, голова Правління ТОМГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик: «Цьогорічне стажування студентів в обласній раді буде унікальним. Суть його полягає в тому, що наші інтерни будуть не лише стажуватись у виконавчому апараті обласної ради, а й будуть залучені до підготовки та проведення засідань постійних депутатських комісій. Тобто студенти будуть мати можливість працювати пліч-о-пліч із депутатами Тернопільської обласної ради»

Нагадаємо, що метою програми «Студенти для органів місцевого самоврядування» є надати громадсько-активній, небайдужій молоді можливість долучитися до державотворення, взяти безпосередню участь у процесах прийняття державних рішень, набути досвіду роботи в органах місцевого самоврядування.

Успішністю реалізації програми «Студенти для органів місцевого самоврядування», яка з 2009 року щорічно реалізується в Тернополі є те, що випускники програми є працівниками органів місцевого самоврядування, державними службовцями органів виконавчої влади, працівниками інших державних установ, помічниками депутатів Верховної Ради України та місцевих рад.