День кар'єри – 2015

26 березня 2015 року в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбувся щорічний профорієнтаційний захід — День кар'єри-2015.

Метою заходу було сформувати у студентів мотивацію до розвитку професійних і особистих якостей, допомогти студентам і випускникам в успішній самореалізації та працевлаштуванні, провести безпосередню зустріч студентів з потенційними роботодавцями.

Цьогоріч на Дні кар'єри свої вакансії представили понад 40 роботодаців з Тернопільщини й інших регіонів України. Серед відомих підприємств та компаній такі, як Волочиський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ», ТОВ «СЕ Борднетце-Україна», ТОВ «АНТ», ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон», ПАТ КБ «ПриватБанк», Компанія «ВОЛЯ», Компанія «Волошин», Торгівельно-відпочинковий центр «Атріум» й інші.

Участь у Дні кар'єри взяли представники органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, які займаються питаннями молодіжного працевлаштування, професорсько-викладацький склад університету, студенти та випускники технічного вишу.

Від імені місцевої влади до студентів і випускників звернувся заступник міського голови з гуманітарних питань Смик Олександр Іванович. Він наголосив, що саме на технарів (інженерів) зараз покладена відповідальна місія перебудови країни та відновлення її економічного потенціалу, тому питання працевлаштування — це питання патріотичного вибору кожної молодої людини у нашій країні.

У своєму виступі ректор університету Ясній Петро Володимирович зазначив, що основним пріоритетом діяльності університету є інтереси студента. Так, в ТНТУ діє добре сформована система працевлаштування, що допомагає студентам визначитись з місцем праці уже під час навчання. До слова, щорічно університет забезпечує першим робочим місцем 98% випускників державної форми навчання.

Проходив День кар'єри в читальній залі науково-технічної бібліотеки ТНТУ. Після урочистого відкриття зустріч роботодавців і студентів відбувалася на чотирьох площадках. Це чотири цільові аудиторії, в яких за відповідними фаховими напрямами було організовано співбесіди, презентації, вікторини, конкурси.

Цікавою була зустріч для студентів з представниками бізнесу Тернопілля, зокрема, з директором ТОВ «АНТ» Михайлом Ратушняком та засновником Торгівельно-відпочинкового центру «Атріум», віце-президентом Міжнародної Торгової Палати ІСС Ukraine Тарасом Демкурою.

Також студенти мали змогу поспілкуватися із заступником директора Волочиського машинобудівного заводу ПАТ «Мотор Січ» Іваном Рибачуком та отримати вичерпну інформацію про тристоронні угоди, які укладає університет з підприємством. Важливо відмітити, що Волочиський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ» надає випускникам статус молодого спеціаліста, гарантує усі пільги, передбачені Колективним договором і Положенням «Про умови оплати праці молодих спеціалістів» цього підприємства.

Фахівці з Тернопільського міськрайонного центру зайнятості надали студентам інформаційні послуги, рекомендації щодо написання резюме, проходження співбесіди, провели профдіагностичне тестування. Свої послуги також представили громадські організації, які займаються питаннями працевлаштування молоді, зокрема, це Всеукраїнське молодіжне об'єднання «Айсек в Україні» та Тернопільський обласний молодіжний центр праці.

Організатором Дня кар'єри-2015 виступив відділ працевлаштування та практичної підготовки студентів ТНТУ ім.І.Пулюя (керівник відділу — Равлів І.П.).