Тернополяни тепер зможуть навчитися найсучаснішим IT-технологіям в Brain Academy

На базі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя відкрився перший в Україні навчальний IT-центр Brain Academy. Всі бажаючі можуть отримати професію тестувальника та розробника програмного забезпечення, навчання першої групи розпочинається уже в квітні 2015.

26 березня 2015 року в ТНТУ відкрилась перша Brain Academy в Україні (офіційна сторінка події). Відтепер факультативно в ТНТУ готуватимуть ІT-фахівців початкового та професійного рівнів за такими спеціальностями: розробник ПЗ, тестувальник ПЗ, бізнес-аналітик, керівник проектів та багато інших.

Brain Academy — комплексна система підготовки професіоналів для галузі інформаційних технологій відповідно до міжнародних стандартів. В основі навчальних програм Brain Academy закладені стандарти ІТ-компетенцій, розроблені у співпраці з провідними компаніями та експертами галузі. Створення програм також враховує європейську модель компетенцій e-CF. Високий рівень освіти та постійний контроль якості в Brain Academy гарантується завдяки наявності сертифікованих інструкторів.

Стати студентом Brain Academy може кожен бажаючий — достатньо залишити заявку на сайті. Після завершення навчання та складання іспитів випускники отримають сертифікати, що підтверджують рівень та актуальність отриманих знань. Крім технічних знань, програма включає в себе розвиток комунікаційних та управлінських навичок.

Крім ТНТУ, Brain Academy має широку базу партнерів серед IT-компаній по всій Україні та веде свою базу випускників. Таким чином, компанії регулярно отримують оновлену інформацію щодо кращих студентів. Комплексний підхід і використання світових стандартів у навчанні дають випускникам Brain Academy високі шанси на працевлаштування в українських та міжнародних ІТ-компаніях.

«Ми раді відкриттю першої Brain Academy в Тернополі, це показує бажання регіонів розвиватися в ногу із часом. Ми впевнені, що збільшення кількості кваліфікованих IT-фахівців спричинить зростання IT-галузі в регіоні», — коментує генеральний директор Brain Academy Ігор Закалов.

«Відкриття Brain Academy є кроком назустріч сучасній IT-освіті, — зазначає ректор ТНТУ Ясній Петро Володимирович — Сьогодні державна система освіти не встигає за стрімким розвитком ІТ-технологій, тому ми прагнемо розвивати якісну освіту самостійно. Завдяки сучасним програмам та комплексному підходу Brain Academy можна гарантувати актуальність знань випускників».

Сьогодні викладачі з ТНТУ проходять курс навчання та сертифікацію для інструкторів Brain Academy. Набір навчальних груп вже розпочато. Старт занять в Brain Academy при ТНТУ запланований на початок квітня 2015 року.

Про Brain Academy. Brain Academy — це комплексна система підготовки професіоналів для IT-галузі відповідно до міжнародних стандартів. При Brain Academy відкрито перший Центр професійного розвитку для підготовки IT-інструкторів, сертифікаційний центр з можливістю проходження міжнародного тестування ISTQB, Oracle та ін. Brain Academy тісно співпрацює з експертами IT-галузі, що дозволяє програмам відповідати останнім вимогам IT-ринку. Ініціатива також активно підтримується компанією Cisco і Фондом BrainBasket.Більш детальна інформація доступна на офіційному сайті. Більше новин фонду — на офіційній сторінці Brain Academy в Facebook.