IV Міжнародна науково-практична конференція
«Інноваційні аспекти ресурсовикористання»,
приурочена пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М.Г.Чумаченка

27 березня 2015 року за ініціативи кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, а також науковців Люблінського технічного університету (Польща), Білоруського державного університету (Білорусь) і Комратського державного університету (Молдова) організовано та проведено IV Міжнародну науково-практичну конференцію «Інноваційні аспекти ресурсовикористання», приурочену пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М.Г.Чумаченка.

Участь у конференції, окрім науковців вищих навчальних закладів України, Польщі, Молдови та Білорусі, взяли також представники органів державної влади, місцевого самоврядування, Обласної державної адміністрації, Обласного управління з питань науки та освіти.

Зі вступним словом виступили проректор з наукової роботи Роман Рогатинський, заступник декана факультету управління та бізнесу у виробництві Оксана Гарматюк, завідувач кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва Богдан Андрушків.

У ході конференції заслухано доповіді: Романа Шерстюка «Інформаційні системи інноваційно-логістичного механізму управління ефективним використанням ресурсів», Єсенії Антонів «Використання новітніх технологій для досягнення успіху», Соломії Скоренької «Нобелівський лауреат 2014 року Жан Тіроль на захисті монополій: ідеї для України», Оксани Горобець «Використання інноваційний ресурсів для особистісного розвитку». Надзвичайно актуальну та складну проблематику підняв Богдан Андрушків у доповіді на тему «Гібридна війна та її ресурсно-економічні наслідки в умовах українського суспільства».

На завершення конференції було підбито підсумки IV конкурсу наукових робіт молодих науковців та студентів імені академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка. Переможцями визнано Соломію Скореньку, Єсенію Антонів, Анну Зелену, Оксану Попадюк та Олену Брилінську, яким вручено дипломи та авторські свідоцтва.

За результатами конференції видано збірник тез доповідей, прийнято практичні рекомендації щодо висунутих ідей та пропозицій, окреслено перспективні напрями проведення подальших науково-практичних досліджень проблематики застосування інноваційних підходів ресурсовикористування.

Ольга Владимир,
к.е.н., доцент кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва ТНТУ