Об'єднання «Самопоміч» шукає волонтерів

Більше двох місяців волонтери ГО «Об'єднання «Самопоміч» безкоштовно навчають людей літнього віку основам комп'ютерної грамоти у проекті «Комп'ютер доступний кожному». За час проведення проекту понад сто людей літнього віку успішно закінчили навчання і користуються комп'ютером самотужки. Ще понад півтисячі людей стоїть в черзі на навчання.

Для забезпечення набору груп та повноцінного навчання необхідні волонтери — молоді люди, які б змогли приділити 3 години на тиждень та допомогти літнім людям освоїти ази комп'ютерної грамотності. Для повноцінного використання комп'ютера літнім людям необхідно навчитися друкувати текст на клавіатурі, користуватися електронною поштою, шукати інформацію в Інтернеті за допомогою пошукових систем. У багатьох проживають родичі за кордоном, тому актуально буде навчитися користуватися програмою Skype, і розбиратися в інтерфейсі соціальних мереж. Користуватись інтернетом у наш час — це звикла справа. Проте старшому поколінню треба докласти чималих зусиль, аби збагнути, як він працює.

Зважаючи на важливість такого навчання для людей літнього віку та велику потребу у волонтерах, просимо Вас долучитися до проекту та стати волонтерами-вчителями. Від волонтерів лише вимагається бажання допомогти та терпіння. Волонтерам буде наданий комп'ютерний офіс з усім обладнанням та група, з якою вони будуть працювати. Після завершення комплексу тренінгів волонтери будуть відзначені подякою. У свою чергу ГО «Об'єднання «Самопоміч» максимально висвітлить Вашу участь у проекті в тернопільських ЗМІ.

З повагою, голова громадської міської організації «Об'єднання «Самопоміч»
Андрій Грицишин