Про освітню реформу з грузинським досвідом говорили в ТНТУ

21 квітня 2015 року в рамках проведення «Тижня реформ» член команди реформаторів Михайла Саакашвілі та Кахи Бендукідзе, радник міського голови Тернополя з питань проведення реформ і залучення інвестицій Іло Глонті зустрівся зі студентами Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Про необхідність участі молоді в прийнятті реформ Іло наголосив студентам під час відкритої лекції «Досвід грузинських реформ для України». У своєму виступі молодий реформатор розповів студентам, перш за все, про освітню реформу, яку команда Михайла Саакашвілі успішно провела в Грузії.

«Так, Грузія використовує модель фінансування "Гроші прямують за студентом". Держава підтримує найкращих студентів, надаючи гранти, але при цьому у Грузії не існує державних шкіл, університетів, усі вони приватні. Це створює конкуренцію між університетами, ректорами, студентами та відсутність будь-якої корупції», — зазначив Іло Глонті.

Також радник міського голови запросив активну студентську молодь долучатися до «Клубу молодих реформаторів», організатором якого є Іло Глонті.

«Клуб молодих реформаторів — це така організація, яка об’єднує молодих людей з усієї України, які поділяють спільні ліберальні цінності (максимальна економічна та політична свобода особистості) та прагнуть брати активну участь у процесах реформування країни за допомогою моніторингу проведення реформ, розробки власних нових чи альтернативних шляхів реформування суспільства», — сказав Іло Глонті.

Для того, щоб стати членом Клубу, заповни анкету: Club of young reformers