День пам'яті та примирення

У День пам’яті та примирення, який відзначається 8 травня 2015 року, та з нагоди відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом та завершення Другої Світової війни у Тернополі відбувся ряд заходів.

Так, зокрема, 8 травня 2015 року о 10.00 год. студенти, викладачі, працівники Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя взяли участь у поминальному молебні біля університетської каплички Пресвятої Богородиці. Вшанували пам'ять за загиблими у Другій Світовій війні, за жертвами всіх світових воєн, героями Небесної сотні, військовими та мирними жителями, полеглими під час бойових дій на Сході України, серед яких і боєць Добровольчого Українського Корпусу Правого сектору, студент ТНТУ Степан Стефурак.

Тернопільський технічний університет має своїх героїв і одним з таких є учасник визвольної боротьби ОУН-УПА, політв’язень, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технічної механіки та сільськогосподарського машинобудування Тимофій (Теофан) Іванович Рибак. Тимофій Іванович, переживший воєнні лихоліття, концтаборське життя, звернувся до присутніх із закликом бути патріотами української землі на кожному кроці, на кожному поступі, і лише тоді «ми здолаємо одвічний великодержавний московський шовінізм, ми зможемо будувати свою незалежну демократичну європейську країну, а молодь зможе віддавати свої сили та енергію у мирному житті та бути виразником інтересів українського народу».

Пізніше тернопільські політехніки вирушили на Микулинецьке кладовище, де спільно з іншими містянами, владою міста й області взяли участь у панахиді та покладанні квітів до меморіальних комплексів жертв сталінських репресій, Другої Світової війни та могил героїв АТО.

Більше фото на сторінці Facebook